Бех-Романчук розповіла, чому відмовилася від планів стати матір'ю

Бех-Романчук та її чоловік брали участь в Олімпіаді 2024 в Парижі
Фото: marynabekh / Instagram

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук в інтерв'ю, яке 5 серпня опублікували на YouTube-каналі Minmolodsport, розповіла, чому відмовилася від планів народити дитину.

За словами спортсменки, вони із чоловіком, українським плавцем Михайлом Романчуком планували народити дитину, але невдовзі відмовилися від цього рішення, побоюючись, що вона не встигне відновитися до нових змагань.

"Після Олімпійських ігор у Токіо на наступний рік у нас був чемпіонат світу. Після чемпіонату світу на наступний рік – ще один чемпіонат світу і знову Олімпійські ігри. Коли після Олімпійських ігор зазвичай на наступний рік у нас чемпіонат Європи, це може бути менш інтенсивна підготовка. Дуже багато атлетів узагалі пропускають цей рік, дуже багато атлеток безпосередньо беруть перерву, вагітніють, що, у принципі, ми й планували зробити, але COVID вніс корективи, тому що чотири роки не було до наступної Олімпіади – залишилося всього три, – розповіла 29-річна легкоатлетка. – І ми прийняли рішення, що це не найкраща можливість, що дуже маленький цикл, і я можу не встигнути відновитися й повернутися".

Легкоатлетка не уточнила, чи планують вони із чоловіком після участі в Олімпіаді в Парижі стати батьками.

Контекст:

Марина Бех-Романчук народилася 18 липня 1995 року в селі Морозів Хмельницької області. Вона – чемпіонка Європи 2021 року зі стрибків у довжину у приміщеннях, срібна призерка чемпіонату світу 2019-го й чемпіонату Європи 2018 року, а також чемпіонка Європи 2022 року в потрійному стрибку.

Її чоловік Михайло Романчук – срібний і бронзовий призер Олімпійських ігор у Токіо. Вони одружилися у вересні 2018 року. Після весілля Марина Бех узяла подвійне прізвище.

Бех-Романчук та її чоловік брали участь в Олімпіаді 2024 року в Парижі.