Brit Awards у Лондоні відбудеться за присутності 4 тис. глядачів

Глядачі BRIT Awards мають надати негативний тест на коронавірус, а також дотримуватися інструкцій, що описують алгоритм прибуття та відбуття із церемонії
Фото: BRIT Awards / Facebook
4 тис. глядачів зможуть бути присутніми під час церемонії нагородження номінантів музичної премії Brit Awards , яка відбудеться 11 травня на арені O2 в Лондоні. Про це повідомляють 22 квітня на офіційному сайті проєкту.

Проведення церемонії за присутності глядачів під час пандемії коронавірусу є частиною урядової програми з дослідження впливу заходів без дотримання соціальної дистанції на поширення коронавірусу, зазначають у публікації.

Водночас глядачі мають надати негативний тест на коронавірус, а також дотримуватися інструкцій, що описують алгоритм прибуття та відбуття із церемонії. Після закінчення заходу глядачі мають повідомляти кураторів програми про стан свого здоров'я.

"Brit Awards 2021 стане першим шоу на арені O2 протягом останнього року і відіграє важливу роль для повернення живої музики у Великобританію", – ідеться на сайті премії.

Відомо, що 2,5 тис. безплатних квитків буде розподілено між людьми, які під час пандемії коронавірусу працювали на передовій, ідеться на сторінці проєкту в Instagram. До них, зокрема, належать медики, учителі, продавці та кур'єри.

Контекст:

Brit Awards – щорічна церемонія вручення музичних нагород Великобританії у сфері музики. Її заснувала Британська асоціація виробників фонограм. Уперше її вручили 1977 року, а щорічно її вручають із 1982 року, вона є британським еквівалентом премії "Греммі".

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. 19 квітня 2021 року ВООЗ продовжила надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров'я через пандемію COVID-19.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення інфекції, у світі підтвердили 144 млн випадків COVID-19, померло 3,06 млн пацієнтів, одужало – 81,3 млн.

У Великобританії підтверджено 4,4 млн випадків зараження коронавірусом, 128 тис. осіб померли.