Британська група Editors відмовилася від участі у фестивалі в Казахстані, дізнавшись, що його спонсором стала російська компанія

Editors: Дізнавшись, хто є спонсором заходу, ми вирішили скасувати участь
Фото: Editors / Facebook

Британська рок-група Editors відмовилася від участі у фестивалі Park Live, проведення якого запланували в першій декаді вересня у столиці Казахстану. Про це музиканти повідомили 9 липня у Facebook.

"Ми вели переговори щодо фестивалю в Алмати, Казахстан. Але дізнавшись, хто є спонсором заходу, ми вирішили скасувати участь. Ми дуже сподіваємося приїхати в Казахстан у майбутньому, але за інших обставин", – ідеться в заяві.

На сторінці заходу в Instagram зазначили, що спонсором фестивалю є російська компанія "Яндекс", керівного директора якої Тиграна Худавердяна занесли у санкційний список Євросоюзу.

Фото: Editors / Facebook

На сторінці заходу зазначили, що участь у фестивалі візьмуть британський рок-гурт Placebo, американський репер Tyga, американський співак Oliver Tree та інші.

Контекст:

Гурт Editors у 2017 році виступав на українському фестивалі ZaxidFest. 2019 року музиканти приїжджали в Київ, щоб зняти кліп на пісню Frankenstein.