Букінгемський палац показав перші фото Чарльза III після фейку про його смерть

Чарльз III став королем 8 вересня 2022 року після смерті королеви Єлизавети
Фото: The Royal Family / Facebook

Букінгемський палац 19 березня оприлюднив фотографії короля Чарльза III, на яких його зняли під час зустрічі з ветеранами Корейської війни.

"Сьогодні вранці король зустрівся з ветеранами Корейської війни в Букінгемському палаці, щоб відсвяткувати 70-річчя від дня підписання перемир'я, що поклало край конфлікту. У бойових діях узяло участь 60 тис. військовослужбовців з усієї Британії та Співдружності, 1,1 тис. людей загинули", – ідеться в публікації.

Фото: The Royal Family / Facebook

Під час зустрічі з ветеранами на Чарльзі III був сірий костюм і біла сорочка.

Фото: The Royal Family / Facebook

На фото короля зображено з усмішкою на обличчі.

Фото: The Royal Family / Facebook

Це перші фото короля Великобританії після того, як 18 березня російські ЗМІ розповсюдили фейк про його смерть. До повідомлення додали скріншот новини з нібито гербом королівської родини. Водночас у британських ЗМІ й офіційних соцмережах Букінгемського палацу новини про смерть короля не публікували. Після того як новина з'явилася й у низці українських ЗМІ, посольство Великобританії в Україні спростувало інформацію про смерть короля, назвавши її фейком.

Контекст:

Чарльз III став королем 8 вересня 2022 року після смерті королеви Єлизавети. Коронація відбулася 6 травня 2023 року, на престолі Чарльз III офіційно перебуває менше ніж рік.

5 лютого 2024 року Букінгемський палац повідомив, що в Чарльза III діагностували рак. Громадськості не розповіли, який саме вид раку виявили в Чарльза III, але відомо, що британський монарх розпочав курс лікування.

75-річному Чарльзу III наприкінці січня зробили операцію на простаті й він провів три доби в лікарні. Джерело CNN уточнювало тоді, що в короля діагностували не рак простати, але деталей не навело.