"Не вареники". Клопотенко назвав страви, автентичні для української кухні, які потрібно популяризувати

Клопотенко: Вареники краще не чіпати
Фото: klopotenko / Instagram
Український телеведучий, шеф-кухар і переможець "МастерШеф" на каналі СТБ Євген Клопотенко заявив, що українська кухня стане популярною в Україні, якщо зробити її модною за кордоном. Він назвав страви, на яких варто робити акцент.

Український телеведучий, шеф-кухар і переможець "МастерШеф" на каналі СТБ Євген Клопотенко в інтерв'ю виданню Zaxid.net назвав сало сакральною річчю і перерахував страви, автентичні для України.

"З точки зору кулінарної вживаності, ми взагалі небагато сала їмо, раніше ми його їли, бо не було що їсти. (...) Треба говорити, що це наше, сакральне, ми його обожнюємо, ні з ким не сперечаємося. Але це не автентично наше", – сказав він.

За словами кулінара, так само потрібно ставитися до вареників.

"Можливо, вареники з вишнею – це унікальне для нас, але поляки вже продали світу пироги. Пироги – це як вареники. І вони були придумані як дюшбара в Туреччині, краще не чіпати",  зазначив він.

Клопотенко назвав страву, повністю автентичну для України.

"Галушки – це наша унікальна річ. Назва і підхід до приготування відрізняється. Їх треба брати 100%. Є качана каша – це пшоно, вкрите тестом. Це наша відповідь італійцям із їхніми пастами, це відповідь і всім близькосхідним країнам, бо в них є кус-кус. Це унікальна каша, якої ніхто не знає, ніхто не купує", – заявив він.

Кулінар додав, що існує багато страв і напоїв, рецепти яких потрібно зберігати й вводити в обіг.

"Є у нас буряковий квас. Він унікальний, [є] лише у нас, його пили тоннами. Він був дуже популярним", – розповів кухар.

Клопотенко заявив, що українська кухня стане популярною в Україні, якщо зробити її модною за кордоном.

Клопотенко народився 1986 року в Києві. 2015 року став переможцем кулінарного проєкту "МастерШеф" на каналі СТБ. Після перемоги в шоу телеканал запросив шеф-кухаря як експерта в кілька телевізійних проєктів.

Клопотенко є співзасновником соціального проєкту Cult Food, метою якого є зміна культури харчування.