"Що швидше вакцинуємося, то швидше ця зараза звалить нах...р!" Полякова обурилася критиці на свою адресу

Полякова вже вколола собі дві дози вакцини
Фото: polyakovamusic / Instagram

Українська співачка Оля Полякова 18 липня пояснила своїм підписникам в Instagram, чому вирішила вакцинуватися проти коронавірусу. За словами виконавиці, після того, як напередодні вона показала, як їй вкололи другу дозу вакцини, багато хто залишив їй критичні коментарі під постом.

"Друзі, я читаю ваші коментарі щодо того, що я вакцинувалася, і знову якийсь кошмар! "Де голка?!", "Усе нам набрехали!", – розповіла Полякова.

Співачка наголосила, що вже хворіла на коронавірус і попри наявність антитіл в організмі ухвалила рішення вакцинуватися.

"Я дуже багато їжджу по Україні. Я весь час у контакті з людьми. Я вже хворіла на коронавірус. Ба більше, коли я кололась, у мене ще були антитіла. Утім, через те, що я багато працюю і багато всюди з усіма спілкуюся, мені потрібно було вакцинуватися", – пояснила Полякова.

Вона підкреслила, що після першої дози вакцини почувалася зле три дні, а після другої все було гаразд, "тільки рука боліла".

"Якщо ви не хочете – я нікого не агітую! Але знайте: що швидше ми вакцинуємося, то швидше ця зараза звалить нах...р! Тому всім здоров'я і добра", – підсумувала Полякова.

Контекст:

17 липня Полякова зробила щеплення вакциною від Pfizer. Але, за її словами, вона б вколола собі будь-яку доступну в Україні вакцину, оскільки "хотіла почуватися захищеною".

В Україні зареєстровано препарати від Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Sinovac Biotech (CoronaVac) і Johnson & Johnson (Janssen).

Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого. Станом на 18 липня першу дозу вакцини ввели 2,6 млн осіб, а 1,4 млн дістало дві дози і завершило вакцинацію.

Станом на кінець червня Україна уклала договори на постачання 37,3 млн доз вакцин коштом держбюджету, зокрема: 20 млн доз вакцин виробництва Pfizer; 10 млн доз вакцин виробництва Novavax; 5,3 млн доз вакцин виробництва Sinovac Biotech; 2 млн доз вакцин виробництва AstraZeneca.

Згідно з календарним планом на 2021 рік, до листопада хочуть вакцинувати медиків, військовослужбовців зі складу операції Об'єднаних сил, працівників сфер держбезпеки й освіти, а також людей віком від 60 років.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко обіцяв, що до кінця 2021 року всі охочі у країні зможуть вакцинуватися проти коронавірусу. Водночас за літо щеплення зроблять 5 млн українців, прогнозував він.