Дорофєєва, Monatik, Полякова та інші. Восьмеро українських знаменитостей, які вже повернулися до України

Дорофєєва і Monatik улітку повернулися в Україну
Фото: nadyadorofeeva / Instagram
Багато українських знаменитостей після повномасштабного вторгнення РФ в Україну змушені були покинути країну й виїхати за кордон. Дехто з них про напад Росії дізнався, перебуваючи за кордоном. Інтернет-видання "ГОРДОН" розповідає, які українські артисти вже повернулися додому.

Однією з перших в Україну з-за кордону приїхала співачка Анастасія Приходько.

За словами артистки, вона разом із чоловіком та дітьми в перший день війни спочатку виїхала з Київської області у Львівську, а за 40 днів переїхала до Італії. На Великдень Приходько з родиною повернулася додому.

Співачка зізналася, що нині є безробітною, а сім'ю утримує чоловік, "70% бізнесу якого помножено на нуль".

Фото: Анастасія Костянтинівна / Facebook

17 травня про своє повернення в Україну з Італії повідомила українська танцівниця Ілона Гвоздьова. 19 березня вона разом із донькою та сином виїхала з України до Угорщини, а потім – в Італію. За словами танцівниці, її чоловік у цей час служив у вінницькій теробороні, але планував повернутися до Києва. Нині родина займається зведенням будинку.

3 липня стало відомо, що в Україну із Франції повернулася співачка Оля Полякова. Після повернення співачка дала кілька концертів для українських захисників, волонтерів та медиків.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Оля Полякова (@polyakovamusic)

У липні про своє повернення в Україну повідомив український співак Monatik – він 20 липня виступив із концертом у київському метро на станції "Майдан Незалежності". Раніше співак жив і виступав із концертами за кордоном. За словами співака, 24 лютого він разом із сім'єю був на відпочинку в Іспанії. Сім'я артиста зараз живе в Польщі.

На початку серпня до Києва повернулася українська співачка Слава Камінська. Після нападу РФ на Україну артистка в березні евакуювалася до Нідерландів з дітьми та мамою. Під час проживання за кордоном співачка скаржилася, що почувається там чужою.

Слідом за Камінською про своє повернення повідомила її колега Надя Дорофєєва. Покинувши країну після початку війни, співачка виступала в європейських країнах із концертами на підтримку України. Після повернення в Україну співачка виступила для ЗСУ.

14 серпня про своє повернення до України повідомила українська ведуча Маша ЄфросинінаПісля початку повномасштабного вторгнення вона разом із дітьми переїхала до Львова, де як волонтерка допомагала переселенцям, а у травні повідомила, що покинула Україну.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

В Україну з Великобританії також приїхала співачка Тоня Матівєнко. У день повернення вона зробила сюрприз своєму чоловікові, українському артисту Арсену Мірзояну, зненацька з'явившись на його концерті.

Співачка приїхала в Україну на певний час і планує повернутися назад до Великобританії.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Тоня Матвієнко (@tonya_matvienko)

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)