Фаворит букмекерів Baby Lasagna із Хорватії виступив у гранд-фіналі "Євробачення 2024" з піснею Rim Tim Tagi Dim. Відео

Baby Lasagna співає про хлопця із села, який вирушає в дорогу і мріє про нове життя
Фото: ЕРА

Представник Хорватії Baby Lasagna, якому букмекери прогнозують перемогу на "Євробаченні 2024", 11 травня виступив у гранд-фіналі "Євробачення 2024" з піснею Rim Tim Tagi Dim під 23-м номером. Відео його виступу опубліковано на YouTube-каналі "Євробачення" та на сторінці конкурсу в Instagram.

Rim Tim Tagi Dim – пісня про хлопця родом із села, який вирушає в далеку дорогу з надією на нове життя. Назва треку означає вигаданий народний танець.

Контекст:

У гранд-фіналі виступили 19 фіналістів, дібраних за підсумками двох півфіналів, а також представники "великої п'ятірки" (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія та Франція – головні спонсори "Євробачення") і конкурсант зі Швеції – країни, яка перемогла на "Євробаченні 2023").

Україна вийшла на сцену під другим номером. Голосування за конкурсантів стартувало одразу після початку гранд-фіналу. Голоси глядачів становлять 50% загальної оцінки, а іншу половину визначає професійне журі в кожній країні-учасниці. Переможцем "Євробачення 2024" стає учасник, який набрав максимальну кількість балів. Країна, представник якої переможе, 2025 року стане місцем проведення наступного "Євробачення".

Україна є однією з найуспішніших країн на "Євробаченні" – вона 22 рази брала участь у конкурсі, завжди ставала його фіналісткою і здобула три перемоги. Подивитися виступи українських артистів, які в різні роки представляли Україну на "Євробаченні", можна тут.