Головний хореограф "Танців з зірками" на "1+1" виявився режисером шоу дружини Пєскова, "до якого накрали українських пісень"

Козар після розголосу закрив свою сторінку в Instagram
Скріншот: Танці з зірками / YouTube

Режисером скандального шоу російської фігуристки українського походження Тетяни Навки, дружини Дмитра Пєскова, який є прессекретарем президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, виявився українець Василь Козар родом із Мукачева Закарпатської області. Про це 11 січня в Instagram повідомила українська співачка Христина Соловій, чия авторська пісня "Тримай" пролунала під час постановки без дозволу артистки.

"Режисером шоу, до якого накрали українських пісень, є колишній українець", – написала Соловій, розмістивши скріншот сторінки Козара.

Після розголосу Козар обмежив доступ до своєї сторінки.

Фото: soloviyka / Instagram

Український режисер Олег Боднарчук у Telegram-каналі зазначив, що Козар свого часу працював головним хореографом на шоу "Танці з зірками" (2017), а також співпрацював з українською співачкою Тіною Кароль як постановник одного з її концертів. Окрім того, Козар працював із командою "Міс Україна 2017".

Контекст:

Прем'єра скандального "шоу" Навки під назвою "Вечори на хуторі" за мотивами повістей українського письменника Миколи Гоголя відбулася 22 грудня 2023 року в Москві. 11 січня Соловій заявила, що має намір подати в суд на росіян за крадіжку своєї інтелектуальної власності.

Росіяни також украли для цього шоу й інші українські пісні – під час вистави пролунала пісня українського письменника Миколи Старицького "Ніч яка місячна" у російському перекладі. Її виконали артисти родом з України Ані Лорак та Олександр Панайотов, які працюють у Москві й замовчують російську агресію проти України. Також росіяни вкрали композицію "Мелодія" українського композитора Мирослава Скорика.

Дружина Пєскова Навка в одному з інтерв'ю обмовилася, що ідея вкрасти чужі пісні для свого шоу належить її чоловікові.