Гурт Ziferblat братиме участь у нацвідборі на "Євробачення 2025"

Гурт Ziferblat створили 2015 року в Києві
Фото: ziferblat_band / Instagram

Український гурт Ziferblat візьме участь у національному відборі за право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення 2025". Про це музиканти повідомили 22 жовтня в Instagram Stories.

"Мабуть, уже ні для кого не секрет, що ми плануємо брати участь у цьогорічному нацвідборі", – заявили музиканти.

Фото: Ziferblat / Instagram

Контекст:

Гурт Ziferblat створили 2015 року в Києві. За два роки колектив випустив дебютний мініальбом "Кіносеанс". 2019 року музиканти презентували перший кліп на сингл "Вночі".

Колектив брав участь у нацвідборі на "Євробачення 2023", потрапили у лонглист, але не вийшли у фінал конкурсу, потрапили у лонглист, але не вийшли у фінал конкурсу. У нацвідборі на "Євробачення 2024" вони посіли друге місце, здобувши максимальну кількість балів від журі.

Приймання заявок для участі в українському нацвідборі стартувало 17 вересня. За результатами прослуховування до 20 грудня складуть список фіналістів із дев'яти виконавців. 10-го учасника з-поміж півфіналістів визначать глядачі через онлайн-голосування. Повний список фіналістів оприлюднять до 17 січня 2025 року. Переможця відбору визначать за результатами голосування журі та глядачів. Фінал нацвідбору відбудеться в лютому 2025 року.

"Євробачення 2025" відбудеться в Базелі – третьому за чисельністю населення місті Швейцарії. Гранд-фінал конкурсу проведуть на арені St. Jakobshalle 17 травня, а півфінали – 13-го і 15 травня. Першим про свою участь у конкурсі заявив Кіпр. Країну представлятиме співак Тео Еван.