Яке свято завтра, 25 вересня

У фармацевтів професійне свято
Фото: depositphotos.com

На 25 вересня припадає кілька свят, три з яких пов'язані зі сферою здоров'я. Видання "ГОРДОН" розповідає про кожне з них.

Всесвітній день фармацевта

25 вересня 1912 року на Всесвітньому конгресі з фармації та фармацевтичних наук, який відбувався в Туреччині, заснували Міжнародну фармацевтичну федерацію. Ця організація представляє інтереси працівників фармацевтичної галузі.

А 2009 року цього самого дня Рада Федерації започаткувала Всесвітній день фармацевта. Це професійне свято фахівців у галузі розроблення, виробництва й реалізації лікарських препаратів.

День жіночого здоров'я і фітнесу

Це свято у 2024 році припадає на 25 вересня, а дата його є перехідною. День жіночого здоров'я і фітнесу святкують кожної останньої середи вересня.

Його мета – обговорення й висвітлення питань здоров'я жінок різного віку. Цього дня проводять колективні заняття фітнесом, семінари для обізнаності жінок із правилами підтримання здоров'я й профілактикою хвороб, роллю фізичного навантаження для покращення самопочуття.

Всесвітній день легенів

Цей день запропонувала святкувати Кіотська асамблея Федерації міжнародних респіраторних товариств у 2016 році.

Мета – збереження здоров'я дихальної системи людини і профілактика захворювань легенів. Цього дня в деяких медичних закладах проводять безплатні огляди фтизіатрів і влаштовують виїзні кабінети, де перехожі можуть пройти первинний огляд.

Всесвітній день мрії

Це свято започаткувала американка Озіомі Егвуонву 2012 року. Його мета – нагадати людству, що потрібно й далі мріяти. Адже мрія може стати початком великої справи та мотивацією до дій.

25 вересня відбуваються зустрічі, учасники яких розповідають про свої мрії, а за рік доповідають, у який спосіб ця мрія здійснилася.