Картину "Похорон Путіна" домалювали. До проєкту приєдналися Великий, Боклан, Ткач і Кошовий

Картина "Похорон Путіна" є колективною творчістю
Фото: Irina Tretiak / Facebook

Українська художниця Ірина Третьяк на своїй сторінці у Facebook 23 жовтня повідомила, що картину "Похорон Путіна" домалювали. Вона показала, як це відбувалося.

"Дорисували "Похорон Х...йла". А російською – щоб до довбодятлів із Рашки дійшло", – зазначила художниця.

У фінальному етапі роботи над полотном взяли участь українські актори.

Учасник гумористичної студії "Квартал 95" Юрій Великий намалював червону хмарку біля рота президента країни-агресора РФ Володимира Путіна і вписав усередину "Кхе" – останній передсмертний звук.

Український актор Станіслав Боклан доповнив картину вертикальним написом "Х...йло".

Третяк поділилася спільним фото з Бокланом.

"Рада, що доєднався народний артист Станіслав Боклан", – написала вона.

Актор студії "Квартал 95" Юрій Ткач домалював до синців під очима Путіна жовті лінії.

"Хоча він жовто-блакитних навіть синців не заслуговує", – зазначив Ткач. Із протилежного боку картини Ткач написав "Не чокаючись!"

Актор студії "Квартал 95" Євген Кошовий на косі в руках Смерті, зображеної за спиною Путіна, написав червоною фарбою українською мовою "Палок у сраку".

Контекст:

Картину "Похорон Путіна" Третьяк уперше виставила у Львові навесні 2023 року і запропонувала всім охочим приєднатися до роботи над цим полотном. У травні того ж року відбулася виставка картин Третьяк у Києві. Серед інших картин була і робота "Похорон Путіна".

До написання картини "Похорон Путіна" приєднався засновник видання "ГОРДОН", український журналіст Дмитро Гордон. Він зобразив синець під оком Путіна і дірку в його голові.

Актор студії "Квартал 95" Степан Казанін на косі Смерті за спиною Путіна зобразив число "95". Актор зазначив, що "хто знає, той зрозуміє".

Полотно "Похорон Путіна" в майбутньому продадуть на аукціоні на підтримку ЗСУ.

Картини Третьяк є у 23 країнах світу у приватних колекціях світових знаменитостей, а також у вигляді NFT-токенів на маркетплейсі Rarible. Художниця працює в унікальній і епатажній об'ємній техніці. За словами художниці, це витратна техніка, оскільки на одну картину йде понад 10 кг фарби.