Ханумак, який виїхав у США, висловився про ракетний обстріл "Охматдиту"

Ханумак: Пілоте, який пустив ракету на "Охматдит", що зараз робиш ти, покидьку?
Фото: hanumak / Instagram

34-річний учасник студії "Квартал 95" Руслан Ханумак 9 липня у Instagram Stories закликав донатити на відновлення лікарні "Охматдит".

"Пілоте, який пустив ракету на "Охматдит", що зараз робиш ти, покидьку? Горілку попиваєш? Задоволений собою? У день зарплати, напевно, дітям своїм подаруночок купиш якийсь?" – написав Ханумак.

Фото: hanumak / Instagram

Ханумак зазначив, що "через останні події" на його сторінці зосередився "величезний актив" користувачів.

Шоумен таємно переїхав у США. Про це він повідомив 3 липня, перебуваючи за кордоном. Заява коміка спричинила резонанс у мережі, після чого він заявив, що покинув Україну на законних підставах.

Ханумак запропонував "акумулювати актив" на допомогу постраждалим в "Охматдиті".

"Щоб той пілот горілкою вдавився", – додав він.

Фото: hanumak / Instagram

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Під ударами були Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ і Краматорськ.

Як повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук, російські окупанти атакували Україну 38 ракетами різного типу. 30 із них вдалося збити. За даними Генштабу ЗСУ станом на вечір, протягом доби терористи завдали по території України трьох ракетних ударів із використанням 44 ракет, із них 36 збили.

Значні пошкодження зафіксували у столиці, удару зазнала, зокрема, будівля "Охматдиту". Також у Києві є влучання в житловий будинок у Шевченківському районі, один із під'їздів зруйновано. Частково зруйновано бізнес-центр у Солом'янському районі, житлову п'ятиповерхівку в Голосіївському, медичний центр Adonis у Дніпровському, економічний коледж у Святошинському районі.