"Це якесь нескінченне пекло". Галкін висловився про обстріл країною-агресором РФ "Охматдиту"

Галкін: Глибокі співчуття сім'ям загиблих
Фото: Максим Галкин / Facebook

Російський шоумен Максим Галкін, що проживає в Ізраїлі, 9 липня в Instagram розмістив фото, на якому знято хірургів київської лікарні "Охматдит" під час операції.

"Одне зі страшних фотосвідчень сьогоднішнього дня – лікарі й далі роблять операцію дитині на відкритому серці просто під час російської ракетної атаки", – прокоментував Галкін.

Шоумен навів дані про постраждалих, відомі на момент публікації його поста.

"На цей момент після масованого удару по Україні 37 загиблих, із них троє дітей, 170 поранених, із них 13 дітей. Це якесь нескінченне пекло. Глибокі співчуття сім'ям загиблих", – написав шоумен.

Фото: maxgalkinru / Instagram

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на УкраїнуПід ударами були Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ і Краматорськ.

Як повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук, російські окупанти атакували Україну 38 ракетами різного типу. 30 із них вдалося збити. За даними Генштабу ЗСУ станом на вечір, протягом доби терористи завдали по території України трьох ракетних ударів із використанням 44 ракет, із них 36 збили.

Значні пошкодження зафіксували у столиці, під удар потрапила, зокрема, будівля "Охматдиту". Також у Києві є влучання в житловий будинок у Шевченківському районі, один із під'їздів зруйновано. Частково зруйновано бізнес-центр у Солом'янському районі, житлову п'ятиповерхівку в Голосіївському, медичний центр у Дніпровському, економічний коледж у Святошинському районі.

Унаслідок атаки, за останніми даними (станом на вечір 8 липня), в Україні загинуло 37 людей, зокрема 27 – у Києві, ще 170 постраждали.