Кіркоров приїхав на "Євробачення 2022", незважаючи на усунення Росії. Фото

Кіркоров заявив, що прибув на "Євробачення" на запрошення організаторів
Фото: fkirkorov / Instagram
Російський співак Філіп Кіркоров, який замовчує напад РФ на Україну 10 травня, опублікував в Instagram знімки, зроблені в Турині (Італія) на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення 2022".

Незважаючи на те, що Росію офіційно відсторонено від участі у конкурсі, поки в країні не зміниться політичний режим, Кіркоров опинився на заході.

За словами співака, він дивився конкурс у VIP-ложі.

"На спеціальне запрошення за заслуги перед "Євробаченням". Я не міг собі відмовити в задоволенні прийняти це запрошення і не приїхати сюди незалежним гостем організаторів цього заходу", – заявив співак в Instagram.


Фото: fkirkorov / Instagram Фото: fkirkorov / Instagram

Контекст:

Кіркоров із першого дня війни замовчував напад РФ на Україну, натомість після затримання голови політради партії "Опозиційна платформа За життя", нардепа Віктора Медведчука публічно виступив на його підтримку.

Кіркорову безстроково заборонено в'їзд до Литви за замовчування і підтримку РФ у нападі на Україну.

Організатори "Євробачення 2022" 25 лютого 2022 року заявили, що Росія не братиме участі у конкурсі цього року.

Представники України, гурт Kalush Orchestra, з піснею Stefania вийшов на сцену шостим і пройшов у фінал.

Другий півфінал конкурсу відбудеться 12 травня. У ньому візьмуть участь представники 18 країн: Фінляндії, Ізраїлю, Сербії, Азербайджану, Грузії, Мальти, Сан-Марино, Австралії, Кіпру, Ірландії, Північної Македонії, Естонії, Румунії, Польщі, Чорногорії, Бельгії, Швеції та Чехії.

14 травня у фіналі виступлять переможці першого та другого півфіналів, а також представник Італії, країни – господарки конкурсу, та представники "великої п'ятірки" – Великобританії, Німеччини, Іспанії, Італії та Франції (це головні спонсори "Євробачення", учасники цих країн проходять у фінал автоматично).