Клопотенко: Гімн України – пророцтво, яке збувається зараз. І ми з вами є його свідками

Клопотенко: Наш гімн є джерелом більшого могуття, ніж ми думали
Фото: klopotenko / Instagram
Український кулінарний експерт Євген Клопотенко назвав слова українського гімну пророчими, зазначивши, що вони збуваються просто зараз. Про це він написав 23 березня у Facebook, опублікувавши його текст.

"Вкотре прочитав повний текст гімну України (версія 1990 року). Тепер, коли він наклався на місяць війни, у мене немає слів. Уважно подивіться на текст і вдумайтеся в кожну літеру. І в першу строчку, до того, як її змінили на "ще не вмерла України і слава, і воля" у 2003-му. Це пророцтво, яке збувається прямо зараз. І ми з вами є його свідками. Я навіть не знаю, як описати це відчуття. У мене, звісно, була підозра, що ми, українці, – містична нація. Але ж це щось нереальне (про Чорнобаївку зараз ні слова)", – написав Клопотенко.

Він також поставив запитання про те, чи варто змінювати текст пророчого гімну після перемоги над російськими окупантами.

"А що відбувається з пророцтвом після того, як воно стається? Його змінюють на інше чи увічнюють? Тобто от є текст гімну. Він втілюється на всі 100%, а отже, після перемоги нам треба шукати інший оберіг чи берегти цей як символ і ще сильніше втирати в наш культурний код? Відповіді для себе поки що немає, але очевидно одне: наш гімн є джерелом більшого могуття, ніж ми думали", – підсумував він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)