Кошовий висловився про те, чи варто Зеленському обиратися на другий строк

Зеленський став президентом навесні 2019 року
Фото: Володимир Зеленський / Facebook
Артист студії "Квартал 95" Євген Кошовий в інтерв'ю, яке 8 червня вийшло на YouTube-каналі українського журналіста Слави Дьоміна, прокоментував можливе переобрання президента України Володимира Зеленського на другий строк.

"Як ти вважаєш, потрібно президенту йти на другий строк?" – запитав у Кошового Дьомін.

"А ти думаєш його відпустять? – відповів артист. – Думаю, те, що він зробив під час повномасштабного вторгнення і до цього, то так".

"Потрібно?" – уточнив Дьомін.

"Так", – підтвердив Кошовий.

Контекст:

До весни 2019 року Зеленський керував студією "Квартал 95", а згодом його обрали президентом України. Під час передвиборчої кампанії й після обрання президентом Зеленський говорив, що планує обіймати свою посаду один строк. "Я казав, що йду на один строк. Я вже відчуваю, що в мене дуже мало часу", – сказав він у вересні 2019 року.

Однак на пресконференції у травні 2020 року він не відкинув, що йому забракне однієї президентської каденції для виконання всіх передвиборчих обіцянок, а в жовтні 2021 року сказав, що ще "нічого не вирішив щодо другого строку".

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, з питанням про другий строк Зеленський визначиться ближче до закінчення його першої каденції.

На пресмарафоні 26 листопада Зеленський повторив, що ще не визначився, чи балотуватиметься на другий строк. Після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну Зеленський цієї теми не коментував.

Кошовий після обрання Зеленського президентом підтримує з ним дружній зв'язок і часто, за його словами, спілкується.