Коза, три мавпи, вовк і два слони. Бенксі створив у Лондоні чотири нові мурали. Вовка на супутниковій тарілці вкрали майже одразу. Фото

Мурал із зображенням вовка невдовзі після його появи вкрали
Фото: banksy / Instagram

Британський анонімний вуличний художник Бенксі на початку серпня створив на вулицях Лондона чотири нові мурали. Фото картин із зображеннями різних тварин він розмістив на своїй сторінці в Instagram.

Як зазначає The Guardian, перший мурал, на якому зображена коза, з'явився 5 серпня на стіні будинку біля мосту Кью на південному заході Лондона.

Наступного дня в Лондоні з'явилися силуети двох слонів, хоботи яких тягнуться один до одного із засклених вікон на стіні будинку в Челсі, на південному заході Лондона.

Третя робота є зображенням трьох мавп, які гойдаються на мосту на Брік-лейн. Вона з'явилася 6 липня в районі Грімсбі-стріт.

Четверта робота являє собою зображення вовка, який виє в небо. Художник намалював тварину на супутниковій тарілці, встановленій на даху будівлі на Рай-лейн у Пекгемі на південному сході Лондона. The Guardian пише, що цю роботу вкрали за кілька годин після її появи.

Бенксі залишив картини без назв.

Контекст:

Експерти вважають Бенксі одним із найяскравіших представників сучасного стрітарту.

Його роботи мають соціальний і політичний контекст. Хто ховається за псевдонімом, достеменно невідомо. Британський диджей Goldie в одному з інтерв'ю проговорився, що художника звуть Роберт. ЗМІ припускають, що Бенксі може бути псевдонімом засновника гурту Massive Attack Роберта Дель Ная.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Бенксі створив сім муралів, які нанесені на стіни будинків у Гостомелі, Ірпені, Горенці, Бородянці, а також у центрі Києва.