Найкращі фільми, засновані на реальних подіях

Одним із найцікавіших фільмів, сюжет яких заснований на реальних подіях, є воєнна драма "З міркувань совісті"
Фото: depositphotos.com
Автори науково-популярного YouTube-каналу "НаучПоп", ґрунтуючись на загальнодоступних даних та обговореннях, склали список найкращих фільмів, сюжети яких засновані на реальних подіях.

Першу десятку фільмів, знятих за мотивами подій, які сталися у реальному житті, очолила історична воєнна драма британського режисера Сема Мендеса "1917", прем'єра якої відбулася 2019 року.

Сюжет частково базується на історіях, які режисер почув від свого діда, котрий воював під час Першої світової війни. У картині показано долю двох британських солдатів, Вілла Скофілда (Джордж Маккей) і Тома Блейка (Дін-Чарльз Чапман), яким доручили доправити важливе послання про скасування запланованого наступу.

На другому місці – спортивна драма "Згадуючи Титанів", яку зняв американський режисер Боаз Якін 2000 року. У ній описано історію темношкірого тренера і його команди, які зіткнулися з расовою дискримінацією.

Третє місце посідає воєнна драма "З міркувань совісті" (2016), знята американським режисером Мелом Гібсоном. Вона здобула три номінації на премію "Золотий глобус" і п'ять номінацій на BAFTA. Картина стала одним із 250 найкращих фільмів в історії кіно за версією IMDb. У фільмі йдеться про американського санітара, який брав участь у штурмі японської Окінави.

На четвертому місці укладачі списку розмістили спортивну драму "Ураган" (1999) канадського режисера Нормана Джевісона. В основу картини лягла автобіографія афроамериканського боксера Рубіна Картера, котрий відсидів 19 років у в'язниці за злочин, якого не скоював.

П'яте місце посіла кінодрама "Квітка пустелі" (2009) німецького режисера і сценариста Шеррі Гормана про долю самалійську топмодель Варіс Дірі, яка народилася 1965 року.

Назви всіх найкращих фільмів, які засновані на реальних подіях, можна побачити в цьому презентаційному ролику.

Відео: НаучПоп / YouTube