"Квітнуть мальви на маминому ганку. Мені за правду шиють хуліганку". Соцмережі й матір Соловій відреагували на скандал за участю співачки

Соловій: Як пояснити мамі без матюків, за що мене судитиме Іллічівський суд?
Фото: Юрій Верес / Facebook

Українська співачка Христина Соловій опинилася в епіцентрі скандалу після того, як 26 липня під час виступу в Чорноморську Одеської області на фестивалі "Виделкаfest" нецензурно висловилася про декомунізовану назву цього міста. Відповідне відео розтиражували в мережі.

За словами артистки, стара назва Чорноморська – Іллічівськ – "повна х...йня".

Організатори фестивалю після розголосу в мережі попросили вибачення на своїй сторінці в Instagram за поведінку артистки на сцені. Вони назвали поведінку співачки некоректною.

29 липня hromadske з посиланням на одеську поліцію повідомило, що на співачку склали адміністративний протокол за дрібне хуліганство. Співачці, зазначають у статті, залежно від рішення суду загрожує або штраф, або громадські роботи, або виправні роботи за вирахуванням 20% заробітку, або 15 діб адмінарешту.

Соловій 29 липня у Facebook розмістила селфі, на якому її зафіксовано на тлі поліцейського відділення в Чорноморську.

"Як пояснити мамі без матюків, за що мене судитиме Іллічівський суд?" – написала артистка.

"За 100 років історики будуть сперечатися, чому саме це місто називається Соловійськ", – прокоментував пост артистки український музикант Іван Марунич.

Під цим же постом співачки в соціальній мережі X користувач із ніком Болбочанин порадив їй заспівати куплет пісні з репертуару гурту "Жадан і Собаки" "Мальви".

"Просто заспівайте: "Квітнуть мальви на маминому ганку. Мені за правду шиють хуліганку", – написав він.

Скріншот: Болбочанин / X

На пост артистки в Instagram також відреагувала її матір.

"Мама все зрозуміє, бо вірить у тебе, моя пташко", – написала Олександра Соловій.

Скріншот: soloviyka / Instagram

Співачка в Instagram Stories також розкритикувала організаторів фестивалю, які на своїй сторінці в Instagram Stories раділи з того, що про висловлювання Соловій згадала російська пропагандистка Ольга Скабєєва.

Фото: soloviyka / Instagram

Соловій нагадала, що напередодні організатори заходу просили вибачення за нецензурне висловлювання артистки зі сцени фестивалю.

"Схоже, це я помилилася з фестом. Огидна огида", – написала артистка.

Фото: soloviyka / Instagram

Контекст:

Христина Соловій стала відомою після участі в шоу "Голос країни" 2013 року. Її тренером був український музикант Святослав Вакарчук. Пізніше він став продюсером артистки.

17 жовтня 2023 року співачка заявила, що припинила співпрацю з Вакарчуком і надалі працюватиме без продюсера.

У дискографії Соловій – два повноцінні студійні альбоми.