Лікар Меттью Перрі визнав себе винним у смерті актора. Йому загрожує 10 років ув'язнення

Доктор Марк Чавес, якого обвинувачують у смерті американського актора Меттью Перрі через вживання наркотиків, під час судового засідання визнав себе винним у цій справі. Про це 3 жовтня повідомляє BBC.

Як зазначають, Чавес керував кетаміновою клінікою і продавав кетамін доктору Сальвадору Пласенсії, щоб той постачав його Перрі. Прокурори заявили, що асистент Перрі Кеннет Івамаса контактував із двома лікарями, щоб забезпечити актора кетаміном на суму понад $50 тис., за кілька тижнів до його смерті. 

У рішенні суду йдеться, що обидва лікарі вели переписку в месенджерах, обговорюючи, за скільки вони можуть продати акторові ампули з наркотиком, називаючи його ідіотом.

За співпрацю зі слідством Чавесу зменшать обвинувачення. Загалом його можуть засудити до 10 років. Лікар погодився здати свій паспорт і медичну ліцензію. Його звільнили під заставу, вирок ухвалять 2 квітня 2025 року.

Контекст:

Меттью Перрі народився 19 серпня 1969 року у Вільямстауні (штат Массачусетс, США). Актор також відомий за ролями в таких фільмах, як "Дурні завжди поспішають", "Дев'ять ярдів" і "17 знову".

Про смерть актора ЗМІ повідомили 29 жовтня. Його знайшли мертвим у гідромасажній ванні в його будинку. Перрі поховали 3 листопада в дерев'яній труні темного кольору на цвинтарі Форест-Лоун, розташованому навпроти студії Warner Bros Studios, де протягом 10 сезонів знімали серіал "Друзі".

Причиною смерті актора стала "гостра дія кетаміну" – препарату, який використовують для лікування депресії, а також як рекреаційний наркотик.