"Лисиця сказав: "Давай робити, ця пісня потрібна всім саме зараз". "Особливо ніжна" Бурмака знялася в кліпі на пісню "Україна серденько"

Бурмака: Мені хочеться жити в цьому настрої. Коли я люблю свою рідну землю, а вона любить мене
Фото: Maria Burmaka / Facebook

Українська співачка Марія Бурмака 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, на своєму каналі в YouTube презентувала кліп на пісню "Україна серденько".

"Представлю свою пісню "Україна серденько", яка стала мені дуже дорога. Хоч я зовсім не збиралася її писати і не люблю зменшувальні назви, якщо чесно. Та й узагалі із сентиментами останнім часом якось не дуже. Але сталося 8 липня. Масована ракетна атака. "Охматдит", лікарня, житловий будинок. Я їхала на зйомку на якомусь адреналіні під час вибухів, поверталася повз руїни. А ввечері мене "накрило". Як же нищать, убивають, руйнують усе, що я люблю. Як же хочеться обійняти свою землю, як маму чи дитину. І я написала слова, мелодію. Про любов до рідної землі у відчуттях, що прошиті в нашій підсвідомості. Ця пісня не про сльози, не про пафос і не до формальних дат. Ця пісня про любов від усього серця", – зізналась артистка.

За словами Бурмаки, наступного дня вранці вона записала пісню на телефон і скинула друзям.

"Мені дуже хотілося, щоб вона стала підтримкою. Аби ніби як зігріла тих, хто, як і я, знаходився в душевному заціпенінні. Майже одразу [український продюсер] Вадим Лисиця сказав: "Давай робити, ця пісня дуже потрібна всім саме зараз". Хоча насправді в роботі в нас була зовсім інша – пісня пам'яті мого брата. Її історія і прем'єра ще попереду. І тут раптом "Україна серденько". Ніби не я її написала, а вона написала мене. Пісня, що прийшла до мене сама, здалося, ніби я просто записала слова і ноти", – розповіла Бурмака.

Артистка зазначила, що вперше цю пісню вона виконала на закритті дитячого фестивалю конкурсу DityHelp Music разом із фіналістами.

"І вже потім, разом із дітьми, ми зробили запис у студії FoxStudios. Для зйомок кліпу я звернулася до режисера Артема Тумарченка, мені дуже сподобалися його короткометражки, у нього є особливо тонке відчуття внутрішнього вайбу й пульсу життя. Знімали на Володимирській гірці й у Музеї українського побуту й архітектури в Пирогові. Ми запросили маленьких акторів. Із нами були Злата Бондар і Павло Волинець. Так хочеться, щоб із нами були щастя і радість, як оці двійко дітей. І аби вони знайшли кожного так, як у кінці відео вони знайшли мене. Саме заради таких дітей багато хто з нас і тримається що є сил. Оператор Дмитро Шовгеля і помічник оператора Давид Головінов побачили мене в об‘єктив камери особливо ніжною. Я такою і є, життя лиш складається так, що частіше люди знають мене сильною, – зізналась артистка. –  Ідея випустити і пісню, і кліп до Дня Незалежності виглядала нереальною. Часу було дуже мало. "Але коли ж, як не тепер?" – подумала я! Бо мені хочеться жити в цьому настрої. Коли я люблю свою рідну землю, а вона любить мене".