"Боляче нестерпно". Бурмака розповіла музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова про смерть брата, який добровольцем пішов на війну

Бурмака: Я не прийняла, не можу це прийняти. Мій брат був моїм кращим другом
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова

Молодший брат української співачки Марії Бурмаки боронив Україну, його було поранено, контужено, і він проходив лікування у військовому шпиталі. На початку 2024 року серце Святослава Бурмаки не витримало – він помер після інфаркту. Про те, як переживає втрату, співачка розповіла музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова під час інтерв'ю українському ведучому Олексієві Суханову.

"Я не прийняла, не можу це прийняти. Мій брат був моїм кращим другом. У нас різниця у віці 10 років, я старша за нього. Пам'ятаю, як він народився, як він ріс, – розповіла артистка. – Святослав пішов на фронт добровольцем у перші дні повномасштабного вторгнення. Його дружина чекала на дитину. Родина не знала, куди його мобілізують. Згодом зізнався, що служить в артилерійській бригаді".

За словами Бурмаки, її брат двічі потрапляв у військовий шпиталь.

"Були контузія, поранення, ПТСР, гостра реакція на стрес. У ніч на 4 січня його не стало. З'ясувалося, що в нього була хронічна ішемічна хвороба серця. Коли йшов добровольцем, на це, напевно, не звернули уваги. Але він усе одно б пішов. Для мене це втрата непоправна", – зізналася вона.

Після смерті брата Бурмака написала пісню-присвяту під назвою "Братику".

"Там є слова: "Ти ангелом на плечі снитимешся вночі і подаруєш радість, і в рисах своїх дітей житимеш ти тепер їхніх життів заради". Це те, що я собі кажу... Я дуже сподіваюся, що він залишиться для своїх дітей татом, якого забрала ця війна. Я не хочу плакати. Треба розуміти, що так сталося. Хоча боляче нестерпно", – додала артистка.

Контекст:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова зібрав уже понад 110 тис. історій мирних жителів України про війну від першої особи. Розкажіть свою на порталі музею або за безплатною гарячою лінією 0 800 509 001.