"Мій дідусь Гаррі був грабіжником". Дуглас прокоментував чутки про своє українське походження

Дуглас: Мої предки з Білорусі
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia / Facebook

Американський актор Майкл Дуглас в інтерв'ю українській ведучій Марічці Падалко спростував інформацію про те, що його предки були родом з Одеси. Інтерв'ю з актором опублікували 13 вересня на YouTube-каналі ТСН.

"Ваша офіційна сторінка свідчить про те, що ваші предки по лінії батька родом із Білорусі. Знаєте, багато українців вважають, що ваші дідусь і бабуся народилися в Одесі, в Україні. Яка версія вашої біографії є справжньою?" – запитала в Дугласа Падалко.

"Ми проводили дослідження у Нью-Йорку і докладно в усьому розібралися. Мої предки з Білорусі. Мій дідусь Гаррі виїхав звідти до США у 1904 році. Реальність була в тому, що він був грабіжником, і були ще брати, я їх не знав, які теж були частиною тієї команди, і, думаю, мали покинути країну з тієї причини", – розповів Дуглас про своє походження.

Він зазначив, що села, із якого родом його предки, вже немає. Актор додав, що воно було розташоване у Чорнобильській зоні.

Контекст:

Дуглас приїхав в Україну 11 вересня разом зі своїм сином Діланом. Актор був учасником саміту перших леді та джентльменів, який провели 12 вересня в Києві під патронатом першої леді України Олени Зеленської. Перед заходом актор прогулявся Києвом, а також пообідав у закладі українського ресторатора Євгена Клопотенка.

13 вересня актор закликав підтримувати Україну і зробив донат у фонд фандрайзингової платформи United24. Він також зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським і його дружиною Оленою.