Можна додавати в засмажку для борщу, соуси й маринад для м'яса. Помідори у власному соку на зиму. Рецепт

Такі помідори можна зберігати до року
Фото: depositphotos.com

Український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті поділився рецептом консервування, для якого знадобиться два види томатів.

"Помідори у власному соку – це божественна основа для багатьох страв. Додавайте їх у засмажку для борщу, робіть різноманітні соуси до пасти й піци і навіть використовуйте як маринад для м'яса. Це ще й смачна альтернатива томатній пасті. Тому робіть якомога більше баночок у сезон, щоб вистачило на всю зиму і трішки більше", – написав Клопотенко.

Для приготування нам знадобиться два види томатів: маленькі (наприклад, чері або коктейльні) й великі, з яких готують сік. Бажано вибрати м'ясисті помідори з мінімальною кількістю насіння всередині.

Інгредієнти:

  • 700 г дрібних помідорів;
  • 700 г великих томатів;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1,5 ч. л. цукру;
  • три горошини запашного перцю;
  • два лаврові листки.

Приготування

  1. Стерилізуйте банки та кришки зручним для вас способом. Добре помийте 700 г маленьких помідорів і розкладіть по банках. Залийте окропом і накрийте кришками. Залиште на 15 хвилин.
  2. Помийте 700 г великих томатів і вичавіть із них сік. Користуйтеся сокодавилкою – не потрібно, щоб шкірка потрапляла у сік.
  3. Перелийте томатний сік у сотейник, додайте 1 ч. л. солі, 1,5 ч. л. цукру, три горошини запашного перцю і два лаврові листки. Доведіть до кипіння й варіть 15 хвилин на середньому вогні, не накриваючи кришкою.
  4. Злийте воду з пропарених помідорів і залийте закипілим томатним соком зі спеціями. Банки з усіма компонентами поставте стерилізуватися на 15 хвилин, потім щільно закрийте кришками. Залиште остигати за кімнатної температури. Зберігати такі помідори можна до року у прохолодному місці.