"На 19 березня було заплановано його весілля". На війні загинув кінооператор Олесь Самчук, який добровольцем вирушив на фронт

Самчук служив у 12-й бригаді спецпризначення "Азов"
Фото: Національна спілка кінематографістів України / Facebook

Кінооператор і військовий із позивним Каркаде Олесь Самчук, який добровольцем вирушив захищати Україну від російських окупантів, загинув на фронті 11 березня внаслідок ворожих обстрілів керованими авіаційними бомбами. Про це 15 березня повідомляють на сторінці Національної спілки кінематографістів України у Facebook із посиланням на допис українського кінооператора Володимира Галицького, у якого навчався Самчук.

"Минулого року Олесь закінчив виш і вступив до лав ЗСУ. Служив в аеророзвідці. Мав позивний Каркаде. Загинув на донецькому напрямку чотири дні тому – 11 березня. На 19 березня було заплановано його весілля. Герої, на жаль, вмирають, але ніколи не повинна зникнути наша вдячна пам'ять про кожного з них, – ідеться в публікації. – Висловлюємо щирі співчуття рідним Олеся і його коханій дівчині, його нареченій".

На сайті Zmina повідомляють, що Самчук служив у 12-й бригаді спецпризначення "Азов" Національної гвардії України. 2023 року він закінчив університет.