"Написали, що я знову товста". Каменських показала форми на тренуванні

Каменських: Оцінювати людей за зовнішніми даними – це звичка з радянського й пострадянського гнітючого суспільства
Фото: kamenskux / Instagram

Українська співачка NK (Настя Каменських) 14 травня в Instagram показала, як займається спортом.

"Пішла тренуватися, бо написали, що я знову товста. Була дійсно товста – не подобалася, бо товста, схудла – краще було з пишними формами. Загалом, оцінювати людей за зовнішніми даними – це звичка, мабуть, ще з радянського й пострадянського гнітючого суспільства. Оцінити, принизити, порівнювати, хто кращу "оцінку" отримав і чому всього лише "четвірка", не "п'ятірка", як у "найкращої та найуспішнішої відмінниці класу/школи", – написала Каменських.

Співачка зазначила, що в радянському суспільстві не було можливості самовираження і прояву, оскільки особистість перебувала під гнітом оцінювання, порівняння й засудження за те, що вона не така, як усі.

"Сьогодні ж є все більше доступної інформації, свої думки можна вчитися висловлювати екологічно, без оцінювання, а з точки зору саме твоєї особистості. Подобатися чи не подобатися – це ок, кожен має право на свою думку й уподобання, але форма, у якій висловлювати свою думку, залежить від виховання і внутрішнього стану. Коли часи складні – важливо вчитися випромінювати світло, іти за своїм серцем, бо тільки так можливо перемогти зло", – заявила Каменських.

За словами виконавиці, спорт для неї – це "не тільки про зовнішнє, а й про внутрішню енергію, сили й натхнення". Вона наголосила, що регулярні заняття спортом стимулюють виділення гормонів щастя, які підтримують людину зсередини.

"А після тренування йду готуватися до інтерв'ю закордонним ЗМІ, хочу продовжувати свою справу і зробити все, щоб ні в кого більше не виникало питання, чи триває ще в нас війна", – додала співачка.

Контекст:

Із 2006-го до 2017 року Каменських виступала у складі дуету "Потап і Настя" разом з українським репером Потапом (Олексієм Потапенком). Наприкінці 2017 року вони повідомили про припинення діяльності гурту. Того самого року Каменських розпочала сольну кар'єру під псевдонімом NK. Каменських і Потап одружилися 2019 року.

Після повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну Каменських заявила, що має намір будувати кар'єру співачки за кордоном. Із кінця листопада 2023 року Каменських перебувала в Маямі (США), де дала серію інтерв'ю на підтримку своєї нової пісні іспанською мовою. 5 грудня артистка заявила про старт кар'єри на міжнародному рівні.