"Наша місія – підсилити дух жителів Києва, що задля безпеки ночують у метро". На 14 станціях київського метро відбудуться кінопокази

Організатори сподіваються, що фільми підтримають киян під час війни
Фото: depositphotos.com
Департамент культури Київської міської державної адміністрації разом із державним кіноархівом "Довженко-Центр", українськими кінокомпаніями Film.ua та "Артхаус Трафік" анонсували серію кінопоказів на станціях метро Київського метрополітену. Про це 9 березня повідомляють на сторінці КМДА у Facebook.

Організатори сподіваються, що кінопокази підтримають киян під час війни.

"Останні два тижні українці живуть у справжньому пеклі. Київ живе повідомленнями про повітряну загрозу, замість опери – слухаємо звуки ППО, а українські кінопрем'єри замінили на постійний скролінг стрічки новин. Наша місія як працівників культури – не лише зберегти культурні цінності, а й підсилити дух жителів Києва, що задля безпеки ночують у метро", – зазначила директорка департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Планують, що покази фільмів відбудуться на 14 станціях київського метро.

Контекст:

Населення Києва становить, за даними Кабміну станом на 2019 рік, 3,7 млн осіб. Мер Києва Віталій Кличко наприкінці січня казав, що київські бомбосховища можуть вмістити понад 2 млн людей.

Київський метрополітен під час війни, яку 24 лютого розв'язала Росія проти України, є головним бомбосховищем.