"Не забувайте про головне. А квіти ми можемо самі купити собі". Каменських, Могилевська та інші знаменитості розповіли, як ставляться до 8 Березня

Каменських: Робіть собі свято щодня
Фото: kamenskux / Instagram

Інтернет-видання "ГОРДОН" 8 березня, в Міжнародний жіночий день, зібрало добірку Instagram-постів українських знаменитостей, в яких вони висловили своє ставлення до цього свята.

"Я проти фрази, що місце жінки на кухні. Мене це ображає. Бо кухня – це моє місце. А місце жінки там, де вона захоче", – написав український ресторатор Євген Клопотенко.

"Рівні права і повага. Начебто так небагато, але це й досі є мрією багатьох жінок у різних частинах світу. Не забувайте про головне. А квіти?.. Квіти ми можемо самі купити собі в будь-який день", – написала українська співачка Тарабарова.

"Хто така жінка сьогодні? Через що вона мала пройти, щоб отримати свій статус сьогодні? Право на навчання, право голосу, дозвіл працювати. За все це, як показує історія, жінка мала боротися. У всьому світі це та дата, яку щорічно відзначають на згадку про культурні, політичні та соціально-економічні досягнення жінок, – зазначила Джамала. – Наші жінки – військовослужбовиці, саперки-водолазки, волонтерки, медикині, правозахисниці, підприємиці, політикині, творчі, талановиті, спортивні, люблячі дружини, мами та доньки. Ми можемо боротися за своє сьогодні й завтра. Нам під силу все. Тому ми маємо мати такий день, який би не тільки нагадував, а й примножував здобутки і розширював права всіх жінок світу. Дуже символічно, що цей день на початку весни, бо якими б сильними ми не були, кожна з нас ще й красива і тендітна водночас".

Співачка Наталія Могилевська 8 березня побажала своїм підписницям кохати й бути коханими.

"Дівчата, зі святом весни", – написала вона.

"Бути собою, любити і цінувати себе понад усе. Ламати стереотипи, виходити за рамки і не боятися мріяти і проявляти свої найпотаємніші "Я". Не чекати від когось вчинків, а мати достатньо внутрішньої сміливості, щоб діяти і досягати вершин. Рухатися вперед і не боятися засуджень. Бо ми у себе такі одні: дуже різні, але прекрасні в кожному прояві. Робіть собі свято щодня. Адже кожен новий день прожитого життя – це вже найкращий привід сказати собі "дякую" і посміхнутися своєму відображенню", – закликала підписниць співачка Настя Каменських.

Свій пост вона проілюструвала знімком, на якому її знято в халаті з букетом квітів

"Люблю отримувати квіти в Міжнародний день боротьби за права жінок. Бо я їх завжди люблю отримувати", – написала головна редакторка інтернет-видання "ГОРДОН" Олеся Бацман, розмістивши фото з букетом троянд.

Ведуча Маша Єфросиніна зізналася, що не чекає подарунків цього дня від чоловіка або сина.

"Для мене цей день уже багато років не про святкування взагалі. Це привід згадати, який складний і тернистий шлях подолали жінки світу, щоб мати доступ до базових прав людини. Могли навчатися, голосувати, працювати на колись "виключно чоловічих" посадах, претендувати на гідну оплату праці. Рівність і повага – це не про неголені пахви, а про можливість вибирати, якою ти хочеш бути. Обирати і бути нею. Вибираєш ходити на підборах – ходи, вибираєш керувати заводом – керуй, вибираєш бути матір'ю – будь, вибираєш не народжувати – не народжуй, вибираєш захищати свою країну на війні – захищай. Ключ до всього – ти", – написала вона.

Контекст:

Лише 21% опитаних українців вважає важливим чи улюбленим святкування Міжнародного дня 8 березня. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).