Ніколи не поливайте цим спатифілум, інакше він не зацвіте. Названо підживлення, від яких рослина засохне

Однією з найбільших помилок є використання лужних підживлень для спатифілума
Фото: depositphotos.com

Неправильне використання підживлення є однією з причин того, що спатифілум не цвістиме. Про цю та інші причини розповідають 30 вересня в публікації на сайті "Добрі новини".

"Ні за що не поливайте цим спатифілум, бо восени не буде жодної квітки, – ідеться в матеріалі. – Спатифілум, або жіноче щастя – квітка ніжна та вимоглива. Аби рослина тішила вас великою кількістю бутонів, радимо дотримуватися правильного режиму поливу".

За словами експертів, однією з найбільших помилок є використання лужних підживлень. Спатифілум віддає перевагу кислим ґрунтам, тому соду або кісткове борошно використовувати для його підживлення не рекомендують, оскільки вони впливають на здатність рослини засвоювати корисні елементи. У підсумку листя спатифілума може почати жовтіти, засихати й опадати.

"Часто господині йдуть на хитрість, підливаючи в горщики залишки заварки чаю або кави. Макуху дійсно можна розглядати як гарне підживлення для квітки, але її потрібно використовувати дуже обережно, дозовано, а головне – з перервою у 21 день", – ідеться у статті.