"Після цього вона дізналася, що в неї така хвороба страшна". Колега Ніни Матвієнко розповіла про її останній концерт

Ніна Матвієнко померла 8 жовтня 2023 року
Фото: Тоня Матвієнко / Facebook

Українська співачка Ауріка Ротару в інтерв'ю, опублікованому 15 липня на YouTube-каналі української журналістки Аліни Доротюк, розповіла про останній концерт своєї колеги, народної артистки України Ніни Матвієнко.

"Я дуже рада, що у нас була така можливість попрацювати разом. Вона також приєдналася до нашої "Команди А". Десь протягом року ми давали благодійні концерти разом. Ми їздили по всій країні. Так сталося, що останній концерт Ніни Митрофанівни був у Львові. Це було 2 серпня, – сказала Ротару. – Пам'ятаю, як ми зранку вийшли з Ніною біля готелю в кав'ярню попити каву, і вона мені розповіла, що не дуже добре почувається. Увечері ми відпрацювали концерт для маріупольців, а другого дня поїхали до Києва, і після цього Ніна Матвієнко дізналася, що в неї така хвороба страшна".

За словами Ротару, Матвієнко була щирою й відкритою людиною, яка допомагала всім, хто до неї звертався.

"Вона нікому не відмовляла. І вона дуже-дуже любила Україну. Вона постійно нам казала: "Любіть Україну, бережіть Україну", – додала співачка.

Контекст:

Ніна Матвієнко померла 8 жовтня 2023 року, не доживши до 76-річчя два дні. Артистку поховали 11 жовтня на Звіринецькому цвинтарі.

Зять Ніни Матвієнко, український співак Арсен Мірзоян в інтерв'ю українському ведучому Славі Дьоміну зізнався, що в артистки після госпіталізації виявили онкологію.

За словами Тоні Матвієнко, її матір госпіталізували 8 серпня після того, як вона почала скаржитися на біль у животі. "Для всіх було шоком. Як це – людина, яка все життя була енергійною, спортивною, не пила, не палила, до кінця життя бігала по сходинках – і таке могло статися? Лікар сказав, що в Ніни Митрофанівни вже майже чотири роки була хвороба. Для неї це був також шок. Вона боялася померти від цієї хвороби", – розказувала Тоня Матвієнко.