Сестра Софії Ротару висловилася про ухилянтів: Вони налякані. Звісно, вони хочуть утекти з України. Вважаю, що у ЗСУ мають йти ті, хто хоче

Ауріка Ротару: Ніхто не хоче помирати
Скріншот: Аліна Доротюк / YouTube

Українська співачка Ауріка Ротару в інтерв'ю, яке 15 липня опублікували на YouTube-каналі української журналістки Аліни Доротюк, заявила, що захищати Україну від російських окупантів мають або ті, хто має відповідний досвід, або ті, хто хоче це робити.

Так вона відреагувала на запитання журналістки про те, що її племінник – син української співачки Софії Ротару Руслан Євдокименко разом зі своїм сином Анатолієм Євдокименком намагалися таємно покинули Україну в перші місяці повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну.

"Я не можу не спитати. Цей скандал, який зчинився в березні 2022 року, коли її син Руслан і її онук Анатолій намагалися перетнути молдовський кордон і зрештою опинилися за кордоном. Ви сказали, не будете коментувати. Запитаю по-іншому – але ваш же зять не виїхав. Ви засуджуєте чоловіків, які бояться війни й тікають усіма можливими способами за кордон?" – запитала Доротюк.

"З одного боку, я розумію, що ніхто не хоче помирати. Узагалі молоді хлопці, які не знають, що таке війна, вони ніколи не стріляли, ніколи не тримали зброї в руках, вони налякані. І, звісно, вони хочуть втекти з України. Я вважаю, що у Збройні сили повинні йти люди, які мають досвід у військовій справі, – відповіла вона. – Або повинні йти ті, хто хоче. Я не можу засуджувати. Мені їх також шкода. Я розумію, що вони не хочуть помирати".

У цьому самому інтерв'ю Ауріка Ротару відмовилася відповідати, у якій країні зараз живе Софія Ротару, але зазначила, що в неї все гаразд.

Контекст:

7 березня 2022 року стало відомо, що Руслана й Анатолія Євдокименків затримали у складі групи з восьми осіб у Могилеві-Подільському Вінницької області під час спроби незаконно перетнути кордон надувним човном.

Вінницька прокуратура тоді повідомила, що громадянин Молдови, який організував незаконну переправу, отримав від кожного з учасників грошову винагороду в розмірі $2 тис.

Ротару не коментувала інформації про затримання сина й онука. У грудні Анатолій Євдокименко підтвердив, що покинув Україну.