Подушка в морозильнику перед сном, лікті у воді, душ зі шланга, мокрий одяг і вентилятор. Як українські знаменитості рятуються від спеки

В Україні кілька тижнів тримається спека
Фото (архів): depositphotos.com

Останні кілька тижнів температура повітря в Україні сягає місцями майже 40 °С, повідомляють на сайті Укргідрометцентру. Інтернет-видання "ГОРДОН" розповідає, як рятуються від спеки українські знаменитості.

Українська синоптикиня і блогерка Наталка Діденко у Facebook поскаржилася на аномальну спеку й зізналася, що перевірила на практиці багато порад, як врятуватися від спеки, але всі вони виявилися не надто ефективними.

За словами Діденко, вона сумлінно затуляє штори, опускає ролети, носить із собою віяло, п'є воду, руки занурює по лікоть у воду і на вулицю виходить із вологою серветкою на шиї.

"Від спеки не рятує нічого кардинально, крім прохолодної ночі, кондиціонера, переміщення в іншу місцевість, де спеки немає. Ну, і відсутність спеки. Але сьогодні мені трапився лайфхак особливий. Такого я ще не чула. Радять на повному серйозі запихати перед сном подушку у морозильник. А якщо вона, бідося, туди не влазить, то хоча б наволочку. А в мене ще й такі прямокутні, точно не влізуть… Спека, недорогенька, йди вже собі кудись, бо я боюся, що, затримайся ти ще хоча б на довше (тьху, тьху, тьху), такі поради лише розгорнуться", – написала синоптикиня.

Українська піарниця Марина Степанська у Facebook поділилася власним лайфхаком порятунку від аномальної спеки.

"Тонка бавовняна накидка – щось між парео і хусткою, змочена водою, і маленький вентилятор, який працює від павербанка, роблять справжні дива! Без вентилятора воно також працює", – написала вона.

Українська ведуча Катя Осадча, щоб урятуватися від спеки, поливає себе на вулиці водою зі шланга.

Українська блогерка й багатодітна мати Інна Мірошниченко у спекотні дні вирушила на водойму підкорювати хвилі. Про це вона розповіла на своїй сторінці в Instagram Stories.

Фото: _inna_mi_ / Instagram

Про спеку у Facebook також висловилася українська продюсерка Олена Мозгова.

"Але, як би там не було, +40 °С усе одно краще, ніж -40 °С", – написала вона.

Українська актриса Анастасія Цимбалару, яка отруїлася сендвічем із лососем під час спеки, порадила українцям бути уважнішими до продуктів, які вони купують у магазинах.