Представниці України на "Євробаченні 2024" alyona alyona і Jerry Heil виступили у фіналі "Євробачення 2024"

alyona alyona і Jerry Heil виконали пісню Teresa & Maria
Фото: alyona.alyona.official / Instagram

Представниці України alyona alyona і Jerry Heil 11 травня виступили у фіналі міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2024", який відбувається у Мальме (Швеція). Конкурс у прямому ефірі показали на каналі Eurovision Song Contest у YouTube.

Представниці України виконали пісню Teresa & Maria. Наприкінці виступу вони сказали: "Мир і свобода для України!"

alyona alyona і Jerry Heil виступили під другим номером. Порядок виступу українок визначили продюсери "Євробачення 2024".

Постановниця конкурсного номера режисерка Таню Муіньо назвала це "смертельною позицією", а ЗМІ написали, що Україну "зливають".

Jerry Heil заявила, що головне – активно голосувати за Україну. За представниць України можна голосувати вже під час виступів учасників конкурсу, а також 40 хвилин після його завершення.

alyona alyona і Jerry Heil на своїх сторінках в Instagram розмістили таблицю, у якій указано номери для голосування за Україну для глядачів у кожній із країн – учасниць "Євробачення 2024".

Трансляцію прямого ефіру "Євробачення 2024" можна дивитися тут.

Контекст:

У фіналі конкурсу виступає 10 учасників, яких обрали за результатами голосування глядачів.

У "Євробаченні 2024" брали участь представники 37 країн, але у фіналі організатори "Євробачення 2024" дискваліфікували представника Нідерландів Йоста Кляйна. Кляйн після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну гастролював у Санкт-Петербурзі та співпрацював із російськими артистами. У треку, який було презентовано в березні 2022 року, артист освідчується в любові до РФ.