Пріянка Чопра, Мей Маск, Шеннен Доерті тощо. Світові знаменитості виступили проти війни РФ із Україною

Приблизно о 5.00 24 лютого Путін оголосив про "спеціальну воєнну операцію" російських військ в Україні
Фото: ЕРА
Інтернет-видання "ГОРДОН" зібрало реакцію іноземних знаменитостей на повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Індійська акторка Пріянка Чопра в Instagram закликала світ допомогти Україні.

"Ситуація, яка розгортається в Україні, жахає. Невинні люди, які живуть у страху за своє життя та життя своїх близьких, намагаючись зорієнтуватися у невизначеності найближчого майбутнього, – заявила вона. – Складно зрозуміти, як у сучасному світі це могло перерости в таку катастрофу, але це важливий момент, який позначиться на всьому світі. У цій зоні бойових дій живуть невинні життя. Вони такі самі, як ти і я".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Priyanka (@priyankachopra)

Мати засновника американських компаній SpaceX і Tesla Ілона Маска, модель та письменниця Мей Маск в Instagram заявила про свою підтримку Україні. Вона також розмістила фото, зроблені під час її візиту до Києва 2021 року.

Донька голлівудських акторів Алека Болдвіна та Кім Бесінджер, модель, акторка та блогерка Айленд Болдвін заявила в Instagram надати посильну допомогу українцям.

"Це знімки, зроблені в Україні. Моє серце болить, і, як і більшість, я почуваюся безпорадною. Я навіть не знаю, як почати допомагати хоч чимось. Якщо у вас є якісь посилання, будь ласка, поділіться в коментарях", – написала вона.

Американська акторка Шеннен Доерті в Instagram розмістила таку заяву.

"Я не можу повірити, що знаменитості та впливові особи публікують повідомлення про своє останнє досягнення або новітню сумку, коли вбивають дітей, батьків, матерів, синів, доньок. Хоча я розумію, що є межа того, на що здатні соціальні мережі, але я також думаю, що вони можуть зробити набагато більше, ніж просто бути платформою для самомилування. Україно, я молюся за тебе", – написала акторка.

Контекст:

Приблизно о 5.00 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про "спеціальну воєнну операцію" російських військ в Україні. Він заявив, що її мета "демілітаризація та денацифікація України".

Після звернення Путіна в багатьох містах України, зокрема в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, почали повідомляти про звуки вибухів.

Приблизно о 5.00 збройні сили Російської Федерації атакували Україну з півдня, півночі (зокрема з території Білорусі) та Сходу. Вони почали обстрілювати українські позиції на Донбасі, завдали ракетно-бомбових ударів по низці аеродромів та інших військових об'єктів. За даними радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, Росія застосовує реактивні системи залпового вогню "Град".

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Путін розпочав повномасштабну війну проти України, і закликав світ відреагувати.

Президент України Володимир Зеленський уранці 24 лютого оголосив про запровадження воєнного стану по всій країні. Верховна Рада затвердила це рішення. Президент закликав українців не панікувати, "робити все, що потрібно для підтримки Збройних сил України", і пообіцяв, що всім охочим захищати Україну видаватимуть зброю.