Пугачова з Галкіним заспівали дуетом у Юрмалі. Відео

Пугачова й Галкін покинули РФ після повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну
Фото: alla_pugacheva_forum / Instagram

Російська співачка Алла Пугачова 28 липня на закритті міжнародного музичного фестивалю в Юрмалі заспівала дуетом зі своїм чоловіком, російським шоуменом Максимом Галкіним пісню "Пусть всегда будет солнце". Відповідне відео 28 липня розмістила в Instagram Stories українська блогерка Олена Науменко.

Пугачова й Галкін проспівали куплет із пісні, яку вперше виконала 1962 року радянська співачка Мая Кристалінська, під час інтерв'ю журналістам за лаштунками фестивалю.

Контекст:

Відкриття фестивалю в Юрмалі Laima Rendezvous Jurmala 24 відбулося 26 липня. Першого дня на сцені виступали українські артисти, серед яких були Вєрка Сердючка, Анна Буткевич, Настя Каменських.

Пугачова першого дня з'явилася на фестивалі без чоловіка. Його не було на відкритті фестивалю через зайнятість на роботі. Тоді артистку супроводжував російський співак Андрій Макаревич.

Після того як почалося цькування Галкіна, котрий публічно засудив повномасштабне вторгнення країни-агресора РФ в Україну, він із Пугачовою й дітьми покинув Росію і переїхав в Ізраїль.

16 вересня 2022 року міністерство юстиції Росії занесло Галкіна в реєстр "іноземних агентів". 18 вересня його дружина, російська співачка Алла Пугачова, у відкритому листі закликала визнати і її "іноагентом" у РФ і побажала, щоб російські окупанти перестали гинути за ілюзорні цілі, які роблять РФ парією й ускладнюють життя росіян. Від публічних заяв на підтримку України артистка весь цей час утримувалася.

Галкін гастролює в Європі та Америці, висміюючи самопроголошеного президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, якого розшукує Міжнародний кримінальний суд.