Ще 120 людей, включно з неповнолітніми, звинуватили репера Diddy у зґвалтуваннях

Представники репера повідомили, що той "не може відповідати на кожне безпідставне звинувачення
Фото: ЕРА

Проти американського репера й хіп-хоп-виконавця Diddy, якого заарештували за обвинуваченням у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації й рекеті, ще 120 чоловіків і жінок висунули звинувачення в сексуальному насильстві. Про це 1 жовтня повідомляє таблоїд People, посилаючись на публічну заяву адвоката Тоні Бузбі, котрий представляє інтереси ймовірних жертв.

Під час пресконференції Бузбі повідомив, що серед людей, які зазнали сексуального насильства з боку артиста, є дев'ятирічний хлопчик і ще 24 неповнолітні. За словами адвоката, дитину зґвалтували репер і наближені до нього люди після прослуховування у студії Bad Boy Records у Нью-Йорку.

Бузбі наголосив, що на прослуховуванні були й інші діти, які намагалися укласти контракт.

Імовірні жертви розповіли адвокату, що зазнавали насильства на вечірках репера, зокрема й на тих, які були присвячені випуску альбомів і святкуванню Нового року, а також на прослуховуваннях, котрі, ймовірно, відбувалися в Лос-Анджелесі, Маямі, Мангеттені й Гемптоні в період із 1991-го до 2024 року.

Бузбі заявив, що багато з імовірних жертв пройшли тестування на наркотики й у їхніх організмах виявили препарат ксилазин – кінський транквілізатор.

Після заяви адвоката представники репера в коментарі таблоїду повідомили, що той "не може відповідати на кожне безпідставне звинувачення і з нетерпінням чекає на можливість довести свою невинуватість і виправдати себе в суді".

Контекст:

Репера Diddy заарештували 16 вересня в готелі на Мангеттені співробітники Служби внутрішньої безпеки після кількох місяців розслідування звинувачень у сексуальному насильстві й торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Проти репера висунули сім обвинувачень.

16 листопада 2023 року американська співачка Кессі Вентура подала до суду позов, у якому звинуватила Diddy у зґвалтуванні й жорстокому поводженні з нею протягом їхніх 10-річних стосунків. За день після того, як вона подала позов, вони дійшли згоди.

23 листопада Джой Дікерсон-Ніл звинуватила репера в тому, що він накачав її наркотиками і зґвалтував, коли вона була студенткою. 24 листопада вона заявила, що репер разом зі своїм другом Аароном Голлом по черзі її ґвалтували.

У лютому 2024 року музиканта у зґвалтуванні звинуватила ще одна жінка, заявивши, що на момент зґвалтування вона була неповнолітньою.

25 березня федеральні агенти провели обшуки в будинках репера в Лос-Анджелесі й Маямі. Після цього до суду подали нові позови проти артиста про зґвалтування. На тлі скандалу мер Нью-Йорка Ерік Адамс висунув вимогу до музиканта повернути йому ключ від міста.

27 вересня проти музиканта до Верховного суду Нью-Йорка подали черговий позов, авторка якого звинуватила репера в сексуальному насильстві й домаганнях, котрі тривали чотири роки.

Окрім того, Diddy був організатором вечірок з оргіями, у яких брали участь такі знаменитості, як репер Jay-Z, актори Бен Стіллер і Ештон Кутчер, світська левиця Періс Гілтон, тенісистка Серена Вільямс.

Diddy не визнає себе винним, водночас суд двічі відмовляв реперу у звільненні під заставу.