Стрейзанд зізналася, що поскаржилася гендиректору Apple на голосову помічницю Siri через те, що вона неправильно вимовляла її прізвище

Стрейзанд – володарка двох "Оскарів", премій "Еммі", "Греммі", "Золотий глобус"
Фото: ЕРА

Американська співачка Барбра Стрейзанд поскаржилася керівництву компанії Apple на голосову помічницю Siri через те, що вона неправильно вимовляла її прізвище. Про це артистка 6 листопада розповіла в інтерв'ю ВВС.

За словами співачки, їй набридло слухати, що Siri неправильно вимовляє її прізвище, тому вона зателефонувала генеральному директору Apple Тіму Куку зі скаргою. Стрейзанд наголосила, що її прізвище вимовляється без "з", і попросила це виправити.

Вона пояснила, що її прізвище складається з двох частин – strei і sand, де друга частина в перекладі з англійської означає пісок.

Знаменитість зазначила, що Кук "був дуже люб'язним" і після цієї розмови помилку виправили.

Контекст:

Барбра Стрейзанд народилася 24 квітня 1942 року у Нью-Йорку. Вона – володарка двох "Оскарів", премій "Еммі", "Греммі", "Золотий глобус".

Стрейзанд після повномасштабного вторгнення РФ в Україну засудила російську агресію. "Мої бабуся і дідусь по батьківській лінії емігрували з України, і моє серце розривається за мужніх людей, які борються із цим російським вторгненням. Путінська пропаганда про "денацифікацію" – найбільша брехня цього століття", – написала тоді вона.

З осені 2022 року Стрейзанд є амбасадоркою United24 глобальної ініціативи для підтримки України, зокрема для збору коштів на допомогу українській армії, цивільним і відновлення українських міст.