Суханов розповів, що зробив зі своїм російським паспортом після того, як набув українського громадянства

Суханов про свій російський паспорт: Я тихо позбавився його, чим поклав край усьому, що мене пов'язувало з Росією
Фото: suhanov.official / Instagram

Український ведучий російського походження Олексій Суханов знищив свій російський паспорт після набуття українського громадянства. Про це він розповів в інтерв'ю, яке 29 серпня опублікували на сайті "24 каналу".

"Я його знищив, він мені більше не потрібен. Я дав офіційну обіцянку Україні, державі, своїм нинішнім землякам. Для мене честь бути земляком українців, тому я більше ніколи не скористаюся тим документом. Тож я його знищив, нікому про це не казав, вважаю, що і не треба про це говорити, щоб це не було використано в розрізі "Суханов робить шоу". Суханов ніколи не влаштовував жодного шоу! Я тихо позбавився його, чим поклав край усьому, що мене пов'язувало з Росією", – зазначив ведучий.

Він додав, що припинив спілкування зі своїми родичами та знайомими з країни-агресора РФ.

"Я не знаю нічого про них, тому що не підтримую жодних контактів. У мене немає ані бажання, ані сил на це. Я не знаю, що там коїться, хто там чим займається. Мене взагалі не цікавить, тому що для мене зрада – підтримувати контакти з тими, хто нічого не робить для того, щоб протистояти терористичній політиці", – заявив Суханов.

Контекст:

Суханов народився в російському місті Іваново. Працював кореспондентом радіостанції "Маяк", ведучим новин на НТВ, телеканалі "Дождь", РЕН ТВ.

З 2012 року до літа 2022-го співпрацював із телеканалом "Україна", де вів токшоу "Говорить Україна".

У 2014 році Суханов остаточно переїхав із Росії в Україну, а 21 січня 2022 року повідомив, що отримав український паспорт.