Світлана Білоножко: Чи почуємо ми знову фестиваль "Мелодія двох сердець"? Я буду робити все з нашими синами, щоб це відбулося

Віталій і Світлана Білоножко заснували Міжнародний фестиваль сімейної творчості "Мелодія двох сердець" у 1999 році
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Вдова народного артиста України Віталія Білоножка, українська співачка Світлана Білоножко планує провести в червні 2024 року фестиваль "Мелодія двох сердець" на згадку про чоловіка. Про це Світлана Білоножко розповіла в інтерв'ю, яке 22 січня опублікували на YouTube-каналі Rostyslove Production. 

"Чи почуємо ми знову фестиваль "Мелодія двох сердець"?" – запитав у дружини артиста блогер Ростислав Калацинський.

"Я буду все робити з нашими синами й нашими друзями, щоб це відбулося. Треба зробити так, щоб "Мелодія" зазвучала дуже далеко й дуже потужно. Думаю, нам удасться це зробити. От сьогодні, наприклад, ми будемо розглядати пісні Віталія, кому б з артистів ми могли їх запропонувати. Бо будуть пісні його виконувати й інші артисти. Ми будемо робити. Головне, щоб були потужні режисер, сценарист, щоб усе було на вищому рівні. Тому що контент, який буде на сцені, – це дуже важливо. Це ми вміємо, це ми знаємо як. Є в нас професіонали, які це роблять. Тож я буду старатися", – розповіла Світлана Білоножко.

Вона додала, що фестиваль, імовірно, відбудеться 11 червня 2024 року.

"Це Віталіка день народження. Хочеться встигнути все, якщо не завадить війна", – резюмувала вона.

Контекст:

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року в селі Слобода Буринського району Сумської області. Закінчив Сумське музучилище, Київську національну консерваторію. Працював солістом Київського театру естради на Подолі, а згодом – солістом Держтелерадіо.

Артист виступав дуетом разом із дружиною Світланою Білоножко. У грудні 1995 року йому надали звання народного артиста України.

У 1999 році разом із дружиною заснував Міжнародний фестиваль сімейної творчості "Мелодія двох сердець". Паралельно Віталій Білоножко викладав на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури та мистецтв.

На парламентських виборах 2019 року артист був кандидатом у народні депутати від партії "Сила і Честь". Найвідоміші пісні артиста – "Україно-мати", "Боже, дай Україні волю!", "Давайте разом заспіваєм, браття", "Чарівнице", "Щоб ти щасливою була".

Про смерть Віталія Білоножка інтернет-виданню "ГОРДОН" повідомила його дружина. Він помер у лікарні 9 січня на 71-му році життя. Причиною смерті артиста стала зупинка серця. Віталія Білоножка поховали на Байковому цвинтарі.

21 січня Світлана Білоножко в інтерв'ю YouTube-каналу Rostyslove Production розповіла, що її чоловік хворів на цукровий діабет і напередодні смерті його госпіталізували через погіршення здоров'я.