Торгує із землі шкарпетками біля метро в Києві. Який вигляд має мати нардепа Тищенка й що говорить про його арешт після побиття військового

Жанна Тищенко про сина: Коля дуже розумна й досвідчена людина, і, що б він не зробив, – це все правильно
Фото: nikolaytyshchenko / Instagram, скріншот: ТСН / YouTube

Мати народного депутата Миколи Тищенка торгує із землі шкарпетками й лавандою на вулиці біля станції метро "Мінська". Про це йдеться в сюжеті, який 17 липня опубліковано на YouTube-каналі проєкту ТСН.

"Жанна Анатоліївна Тищенко спочатку відмовляється спілкуватися на камеру, а потім погоджується на інтерв'ю", – ідеться в сюжеті.

Під час зйомки мати нардепа була в червоних кросівках, світлих трикотажних штанах і білій футболці з написом Kiss me.

На запитання, чи знає вона, що її син перебуває під домашнім арештом після побиття військового у Дніпрі, Жанна Тищенко відповіла: "Нехай відпочине, подихає трішки". Водночас вона почала захищати свого сина, стверджуючи, що її син також військовий.

"Коля дуже розумна й досвідчена людина, і, що б він не зробив, – це все правильно", – заявила вона.

У репортажі журналіст зазначив, що мати Тищенка спершу думала, що він перебуває в СІЗО і хотіла віднести йому передачу, але зраділа, дізнавшись, що насправді той перебуває під домашнім арештом.

"Усі, хто заважатиме йому жити й працювати, за це відповідатимуть. Це можете навіть не сумніватися", – заявила вона.

За словами матері нардепа, син їй допомагає, але сама вона "займається бізнесом". Жанна Тищенко також зазначила, що "через нюанси" не може оформити собі пенсію.

Контекст:

20 червня 2024 року в центрі Дніпра стався конфлікт між ексбійцем спецпідрозділу військової розвідки ГУР Міноборони України Kraken і невідомими в камуфляжі й балаклавах. За даними поліції, чоловіку завдали тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Telegram-канали стверджували, що люди в камуфляжі – охорона Тищенка. Сам нардеп назвав інцидент провокацією і сказав, що в нього немає охорони.

25 червня Офіс генпрокурора України повідомив Тищенка про підозру за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі). Того самого дня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

3 липня суд відмовив Тищенку в пом'якшенні запобіжного заходу.