У МЗС України відповіли Джареду Лето, який анонсував концерти в РФ

Раніше Лето висловлювався на підтримку України
Фото: depositphotos.com

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на слова американського артиста й засновника гурту Thirty Seconds to Mars Джареда Лето, який під час концерту в столиці Сербії анонсував виступи в країні-агресорі РФ, а війну в Україні назвав "проблемою". Заяву українського МЗС опублікували 13 жовтня на сторінці відомства у соцмережі X.

"Відчуття російської енергії" Джареда Лето та його бажання виступати в Росії є образою для тих, хто жертвує життям заради захисту свободи. Не може бути жодного умиротворення Росії, коли вона й далі намагається вирішити "проблему" існування України", – ідеться в заяві.

Контекст:

Лето, виступаючи в Белграді, зазначив, що планує концерти в Москві й Санкт-Петербурзі, "щойно буде вирішено "проблеми", пов'язані з повномасштабним вторгненням країни-агресора РФ в Україну. Лето додав, що також хоче виступити у столиці України Києві.

Під час концерту артист заявив, що в залі є "російські гості", і зазначив, що відчув "багато російської енергії" в залі. Наприкінці концерту Лето подякував глядачам російською мовою.

Заява актора викликала розчарування в мережі. На сторінці Лето в Instagram під його останнім постом українці критикували актора за підтримку агресора.

Раніше артист висловлювався на підтримку України.