"Україна переможе!" Вакарчук після масованого обстрілу українських міст російськими окупантами записав відео в центрі Львова

Вакарчук: Вони можуть зруйнувати наші будинки, але вони ніколи не зруйнують нашого духу
Фото: Юрій Верес / Facebook

Фронтмен українського гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук відреагував на масований ракетний обстріл України російськими окупантами. Артист звернувся до українців в Instagram, записавши вранці 29 грудня відео в центрі Львова.

"Сьогодні у Львові, як і в інших містах, селищах та селах України, було гучно. Ворог продовжує завдавати страждань і руйнувань Україні. Але я казав це в перший день великої війни й продовжую казати це зараз – вони можуть зруйнувати наші будинки, але вони ніколи не зруйнують нашого духу. Україна переможе! Вічна пам'ять загиблим після сьогоднішньої атаки й найшвидшого одужання всім, хто постраждав, – сказав Вакарчук. – Ми разом. Разом до перемоги".

Контекст:

Україна вночі та вранці 29 грудня перебувала під масованою повітряною атакою, під час якої російські окупанти запустили кілька видів ракет (зокрема зі стратегічних бомбардувальників) та ударні безпілотники. Вибухи пролунали в низці українських міст – зокрема в Києві, Дніпрі, Харкові, Львові, Черкасах та інших.

У Повітряних силах ЗСУ заявили, що РФ атакувала Україну безпілотниками й практично всіма наявними типами ракет, окрім "Калібрів".

У Харкові внаслідок атаки росіян загинув чоловік, повідомили в ОВА. По Харкову окупанти випустили приблизно 20 ракет, окрім загиблого є 11 постраждалих.

У Києві двоє загиблих і 18 поранених, зафіксовано займання житлового багатоповерхового будинку.

У Запоріжжі одна людина загинула, 10 осіб дістали поранення.

У Львові окупанти вдарили по житловому будинку. За інформацією місцевої влади, одна людина загинула, восьмеро осіб дістали поранення.

У Дніпропетровській області п'ятеро загиблих, заявили в ОВА.

За даними Повітряних сил ЗСУ, під час "наймасованішої атаки з повітря" окупанти випустили по Україні 158 ракет. Сили оборони збили 114 із них.