"Увійшли та почали відривати шматки душі, нашого світу, нашого життя". Танкович розповів, що російські окупанти вкрали з його будинку у Бучі

Танкович: Питання не у матеріальних цінностях. Усе це наживне
Фото: tankovichd / Instagram
Український ведучий Дмитро Танкович 16 травня в ефірі каналу "Україна 24" заявив, що російські окупанти розбили вікна у його будинку в Бучі Київської області та вкрали цінні речі, водночас сам будинок порівняно з будинками його сусідів під час російської окупації не постраждав.

"Мій будинок порівняно з тими людьми, хто справді постраждав, особливо не постраждав – порозбивали вікна, розмароделили. Десь зараз в Уфі чи Оренбурзі хтось слухає музику на нашій колонці, фотографує нашим фотоапаратом. Але це все дрібниці порівняно з тим, що я бачив у тій же Бучі, Ірпені, Гостомелі. Нам пощастило", – сказав Танкович.

Танкович додав, що справа не у вартості вкрадених російськими окупантами речей, а в тому, що ці речі були частиною колишнього життя.

"Питання не у матеріальних цінностях. Усе це наживне. Питання в тому, що вони увійшли і почали відривати шматки душі, нашого світу, нашого життя", – підсумував він.

Відео: Україна 24 / YouTube

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Буча розташована за 30 км на північний захід від Києва. До лютого 2022 року тут проживало понад 50 тис. осіб. Російські війська захопили місто у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну та утримували його майже місяць.

2 квітня стало відомо, що всю Київську область звільнили від російських окупантів. У населених пунктах регіону знайшли сотні вбитих мирних жителів, зокрема зі зв'язаними руками.

23 квітня мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що на території міста закінчується збирання та ексгумація тіл загиблих і померлих під час російської окупації. "Цифра, яку маємо станом на сьогодні,  412. Але її все ще будуть уточнювати", – сказав мер і додав, що кожен третій загиблий у Київській області – житель Бучі.

Танкович у перші дні війни відвіз дружину та доньку до Варшави (Польща), а сам повернувся до Бучі в середині травня, щоб привести будинок до ладу.