"Ці діти в Україні. А в якій країні ви?" Мухарському відповіли на його критику випускників, які танцювали в Харкові з російськомовною хореографинею

Фотограф Доброносов показав, як випускники під час війни репетирували вранці вальс у центрі міста
Фото: Yan Dobronosov / Facebook

Український артист і письменник Антін Мухарський, який зараз гастролює в Іспанії, 11 травня у Facebook прокоментував розтиражовані в мережі відео й фото, які вранці того самого дня в Харкові зняв і опублікував у своїх соцмережах український фотограф Ян Доброносов.

"Поки немає автомобілів і обстрілів, школярі готуються до випускного балу", – написав Доброносов.

На відео знято школярів, які репетирують вальс на проїжджій частині в центрі Харкова. Хореографиня коментує рухи дітей російською мовою, а вони виконують її вказівки.

"Все готовы? Вот сейчас идеально", – каже хореографиня наприкінці ролика.

"Усі в захваті. Може, то я єдиний, "фашиствующій нацик с ізвращьонним чувством прєкрасного", побачив в оцьому відео, де російськомовні "діточки" танцюють випускний вальс о 5.00, – відвертий посил "спасать русскій мір в окупірованном нацистамі Харьковє", – написав він.

Мухарський додав, що російські пропагандисти "вже крутять це відео по своїх каналах із коментарями: "Харьков – русскій город. Дождітєсь нас, родниє! Ми рядом. Уже в 30 км".

"Біда", – резюмував він.

"А ви, Антіне, приїдьте, будь ласка, до наших дітей у Харків, поспілкуйтеся з ними, чим вони живуть, чому вони вирішили в Україні залишитися, особисто розповісте, як лагідно перейти на українську. А то ж з-за океану п...здіти – воно ж не мішки ворочати", – відреагувала на пост Мухарського харків'янка Олена Михайлова.

Скріншот: Антін Мухарський / Facebook

"Повертайтеся в Україну, зробимо вам експрестур у Харків. І так, про всяк випадок, як корінний харків'янин вам скажу, якщо б у Харкові були такі настрої про "руцький мір", то на початку війни він би не встояв, однак усі бачили, як Харків відбивався, не треба розповідати про свої фантазії", – написав Артем Дитиненко.

Скріншот: Антін Мухарський / Facebook

"Пост про те, як потужно любити Україну, перебуваючи за її межами. Дітки – молодці! Танцюють і посміхаються навіть під ракетами. Нехай будуть щасливими", – відреагували на критику Мухарського на адресу харківських випускників у мережі.

Скріншот: Антін Мухарський / Facebook

"Ці діти в Україні, у Харкові. А в якій країні зараз Мухарський?" – поцікавилися в коментарях користувачі мережі.

Скріншот: Антін Мухарський / Facebook

Контекст:

Російські окупанти майже щодня обстрілюють Харків і область із різних видів озброєння. Унаслідок атак зруйнована практично вся критична інфраструктура міста, повідомляли в мерії у квітні.

Країна-агресор РФ веде війну проти України з 2014 року. Зараз вона контролює приблизно 26% території України.