Вийшов трейлер художнього фільму "Буча", знятого за сприяння ГУР. Відео

Прем'єра фільму "Буча" в Україні відбудеться 7 листопада 2024 року
Фото надала команда фільму

Офіційний трейлер художнього фільму "Буча", який зняв український режисер Станіслав Тіунов, опублікували 20 червня на YouTube-каналі B&H Film Distribution Company.

Продюсером фільму й автором сценарію є Олександр Щур.

Сюжет стрічки ґрунтується на подіях, які відбулися в містах Київської області Буча, Ворзель і Гостомель під час російської окупації в лютому – березні 2022 року. Фільм розповідає про порятунок місцевих жителів Костянтином Гудаускасом – громадянином Казахстану, який дістав притулок в Україні та проживав у Бучі.

Із початком російського вторгнення завдяки своєму казахстанському паспорту він мав можливість проїжджати на окуповану російськими військами територію й вивозити мирних жителів.

Головні ролі у фільмі "Буча" зіграли польський актор Цезарій Лукашевич та український актор В'ячеслав Довженко. Прем'єра фільму "Буча" в Україні відбудеться 7 листопада 2024 року.

Фільм було знято за сприяння Головного управління розвідки України, зазначають у Telegram-каналі відомства.

Контекст:

У лютому 2024 року завершилося двомісячне турне по США творчої команди стрічки "Буча", робочі матеріали якої презентували в межах проєкту боротьби з російською пропагандою Art Against Propaganda й на заходах до другої річниці повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну – Ukraine unbroken: 2 years of strength.

Президент України Володимир Зеленський заявляв наприкінці березня 2023 року, що за 33 дні російської окупації в Бучі й районі загинуло понад 1,4 тис. осіб, зокрема 37 дітей. "Понад 175 людей знайдено у братських могилах і камерах тортур. 9 тис. російських воєнних злочинів", – зазначав глава держави.