"Заслуговує на всебічну підтримку". Залужний у Великобританії зустрівся з українським випускником Королівської військової академії. Фото

Залужний: Молодь, яка свідомо обрала військову кар'єру під час війни, заслуговує на щиру повагу
Фото: Валерій Залужній / Facebook

Новий посол України у Великобританії генерал Валерій Залужний відвідав випускний у Королівській військовій академії в Сандгерсті (Великобританія). Про це він повідомив 10 серпня в Telegram.

"Привітав випускників Королівської військової академії, серед яких українець Арсен Ковальов. Побажав юнакові успішно завершити навчання в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного і з честю виконувати військовий обов'язок, – написав він. – Молодь, яка свідомо обрала військову кар'єру під час війни, заслуговує на щиру повагу й усебічну підтримку".

Контекст:

8 лютого український президент Володимир Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, призначивши замість нього Олександра Сирського.

9 травня Зеленський офіційно призначив Залужного послом України у Великобританії, а перед цим звільнив його з військової служби за станом здоров'я. 11 липня Залужний розпочав виконання обов'язків посла України у Великобританії.