Зеленська: Мені буває страшно, мені буває моторошно. Але я не можу ділитися цими емоціями, щоб не втрачали надію інші

Зеленська: Я відчуваю відповідальність через те, що на мене дивляться люди
Фото: Олена Зеленська / Facebook

Дружина українського президента Володимира Зеленського Олена Зеленська вважає, що, залишившись в Україні після повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ, вона стала для багатьох співвітчизників певним маркером стабільності. Про це вона розповіла, відповідаючи на запитання представників африканських ЗМІ. Запис її інтерв'ю опубліковано 19 листопада на YouTube-каналі Офісу президента України.

"Я відчуваю відповідальність через те, що на мене дивляться люди. І я розумію, що не можу бути повністю відкритою у своїх емоціях, тому що мені буває страшно, мені буває моторошно. Але я не можу ділитися цими своїми емоціями, щоб не втрачали надію інші, які можуть дивитися на мене в цей момент. Але те, що насправді мені вдалося залишитися у країні разом із нашими людьми і я не змушена була кудись їхати, щоб рятувати свою родину, – для мене це велике щастя, тому що я впевнена, що це важливо і для людей, щоб бачити, що щось залишається незмінним. Це такий маркер стабільності. Було б набагато гірше, якби я мала поїхати. І для мене це легше, – розповіла вона. – Це мене підтримує, що я можу бути тут. І я щаслива, що це вдається".

У жовтні 2023 року Зеленська говорила в інтерв'ю українському Vogue, що не може звернутися по допомогу до психолога, оскільки з міркувань безпеки їй "не вдасться бути відвертою". Вона додала, що їй "нічого приховувати", але "є деталі, насамперед побутові, які не можна розголошувати".

Контекст:

Володимир Зеленський та Олена Кияшко (до заміжжя) познайомилися у шкільні роки. 2003 року вони одружилися. У пари є двоє дітей. Дочка Олександра народилася 2004 року, син Кирило – 2013-го.

Зеленський офіційно обійняв посаду президента України 20 травня 2019 року.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося в лютому 2022 року, Зеленська разом із дітьми залишилася в Україні.

5 вересня 2023 року в інтерв'ю ВВС Зеленська розповіла, що через війну їхня сім'я розділилася і вона з дітьми зараз живе окремо від чоловіка.

У листопаді, відповідаючи на запитання представників африканських ЗМІ, як це – бути дружиною президента України, вона зазначила, що зараз переважно пересувається між офісом і домом, сконцентрувавшись винятково на обов'язках першої леді.