Зеленська у Парижі відвідала прем'єру третього фільму Леві про Україну. Режисер заявив, що передасть гонорар від показу на підтримку її фонду

Зеленська: Україна оселилася у серці французького режисера, схоже, назавжди
Фото: Олена Зеленська / Facebook

Перша леді України Олена Зеленська під час візиту до Парижа (Франція) відвідала прем'єру фільму "З Україною в серці", знятого французьким режисером, письменником та журналістом Бернаром-Анрі Леві. Відповідні знімки 8 листопада опубліковано на сторінці Зеленської у Facebook.

Зеленська наголосила, що це вже третій фільм режисера про Україну.

"Україна оселилася в серці французького режисера, схоже, назавжди. За останні понад півтора року великої війни Бернар-Анрі постійно відвідував нашу країну, – зазначила Зеленська. – Був у деокупованих Херсоні, Куп'янську й інших звільнених містах. Проводив повітряні тривоги з українськими школярами у підвальних укриттях.Спілкувався з нашими захисниками й захисниками безпосередньо на лінії фронту. Неподалік Кліщіївки, яку нещодавно було звільнено завдяки силі, майстерності й витримці наших військових. У Часовому Ярі, біля Бахмута, в інших містах Донеччини та Запоріжжя. Саме тут відбувалися зйомки третього фільму про нашу незламну націю в червні – вересні 2023 року".

За словами першої леді України, Леві передасть увесь гонорар від показу фільму на підтримку її благодійного однойменного фонду.

Контекст:

Леві приїжджав до України під час подій Революції гідності та виступав на сцені Євромайдану, закликав європейських спортсменів припинити участь у зимових Олімпійських іграх у Сочі на знак протесту проти насильства в Києві. Письменник став одним із засновників Агентства модернізації України. 2019 року він підписав "Відкритий лист проти політичних репресій у Росії".

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Леві, окрім фільму "З Україною в серці", зняв фільм "Чому Україна", який вийшов на міжнародному каналі ARTE у червні 2022 року, та фільм "Слава Україні". Його прем'єра відбулася у Києві в лютому 2023 року.