Зеленські, Ротару, Рибчинський. Як відбувалася церемонія вручення премії "Національна легенда України". Фото

Зеленський вручив Ротару нагороду "Національна легенда України"
Фото: president.gov.ua
22 серпня в Маріїнському палаці в Києві відбулася перша церемонія нагородження лауреатів премії "Національна легенда України", заснована українським президентом Володимиром Зеленським. Фото, зроблені під час церемонії, 23 серпня оприлюднено на сторінці Офісу президента України у Facebook і на офіційному сайті українського президента. У публікації наголошують, що на церемонії також була присутня дружина українського президента Олена Зеленська.

"Президент Володимир Зеленський уперше вручив відзнаку "Національна легенда України" видатним особистостям. У церемонії, яка відбулася в Маріїнському палаці, також узяла участь перша леді Олена Зеленська", – ідеться в описі.

2021 року лауреатами премії стали: поет Юрій Рибчинський, художник Іван Марчук, футболіст Олег Блохін, хореограф Мирослав Вантух, балерина Олена Потапова, співачка Софія Ротару, а також композитор Мирослав Скорик, якого нагородили посмертно – відзнаку з рук президента отримала дружина композитора.

Володимир і Олена Зеленські з лауреатами премії "Національна гордість України". Фото: president.gov.ua

Зеленський вручає нагороду українському поету Юрієві Рибчинському.

Фото: president.gov.ua

Володимир і Олена Зеленські нагороджують футболіста Олега Блохіна.

Фото: president.gov.ua

Зеленський нагороджує хореографа Мирослава Вантуха.

Фото: president.gov.ua

Нагороду від Зеленського здобув художник Іван Марчук.

Фото: president.gov.ua

Зеленський нагороджує балерину Олену Потапову.

Фото: president.gov.ua

Співачка Софія Ротару також стала лауреаткою премії.

Фото: president.gov.ua

Композитора Мирослава Скорика нагородили посмертно. Зеленський вручив нагороду його дружині Адріані.

Фото: president.gov.ua

Такий вигляд має нагородний знак.

Фото: president.gov.ua

Контекст:

14 липня Зеленський заснував нагороду "Національна легенда України". Як уточнив глава держави, премію вручатимуть людям, "яких в Україні знають усі й завдяки яким усі знають про Україну".

Нагороду вручають за особисті заслуги у становленні незалежної України, особисті заслуги у зміцненні її державності, захисті батьківщини та служінні українському народові, а також за вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров'я, за активну благодійну та громадську діяльність. Нагороду можуть здобути не лише громадяни України, а й іноземці, а також особи без громадянства.